Asics е бранд, който е добре познат и няма нужда от представяне. Ние от PrimeGear.bg решихме да обърнм поглед към историята и всички онези малки подробности, които не са толкова известни. Ако и ти си фен на марката, със сигурност знаеш какво означава ASICS, но знаеш ли как господин Оницука е “получил прозрение” за подобряване на баскетболните обувки, върху които работи няколко месеца без успех ? Ние знаем и затова в долният текст няма да обясняваме за предимствата на Asics Kayano от колекция 2022 (добре де, само няколко реда). Ще ти разкажем интересни факти и подробности за компанията, заемаща 5-то място в света сред най-големите компании, произвеждащи спортно облекло и обувки.

Историята на Asics - как започва всичко

Точно като в приказка, един малък град в Япония и един ентусиазиран млад човек. Малко след Втората световна война, когато Япония все още се в възстановявала от последиците, един млад човек Кихачиро Оницука започва да произвежда баскетболни обувки в родния си град Кобе. Мотивацията му била, повдигане на духа и морала на младежите в следвоенна Япония, чрез спорт. Така през 1949 г в Кобе той създава компанията Onitsuka. Започвайки с подобрението на тогавашните баскетболни обувки, той и екипът му работят върху по-доброто спиране, смяна на посоката и бързината, които осигуряват обувките. "Прозрението" идва от салатата с октопод на господин Оницука. Вдъхновен от пипалата на октопод, той задълбочава шарките на подметката, за да приличат на тях, но се оказва, че новите "вендузи" генерират твърде много спираща сила. По-късно с екипът му успяват да създадат модел, който се превръща в истински хит сред спортистите. Още с този първи опит Asics доказват, че целта им е да усъвършенстват всеки продукт, докато не покрие напълно критериите за успех.
Компанията продължава да въвежда иновации и при маратонките и облеклото, подходящи за други спортове. Маратонките на Asics за маратонско бягане, включват лека гумена подметка и издръжлива дишаща горна част. Абсолютна иновация за далечната 1953 г.

В края на 70-те години джогингът и “бягането по пътищата” стават изключително модерно занимание, и компанията на господин Оницука излиза извън границите на Япония. Това е и моментът, когато Onitsuka Co. Ltd. се слива с “GTO Co. Ltd” и “Jelenk Co. Ltd” , за да се появи ASICS Corporation - 1977г. Името на новата компания не е избрано случайно. Отговарящо на ценностите, заложени от основателите му, то е акроним от известната латинска фраза Здрав дух, здраво тяло - Anima Sana In Corpore Sano - ASICS. От създаването си и до днес, марката не спира да се подобрява и да надминава очакванията на потребителите.

Ангажиментът, който поема се превръща в мисия и основна цел на бранда. В град Кобе е създадена специална база, в която всяка нова технология се изпробва и усъвършенства. Изследователски институт по спортни науки Asics, разполага с лекоатлетическа писта за всички атмосферни условия с три различни вида настилки, два вида тенис корт, басейн, екологична лаборатория, която позволява свободен контрол на температурата и влажността, многофункционална лаборатория, компютърна мрежова система, продуктова лаборатория, лаборатория по спортна медицина и зала за обучение. Всичко това, позволява на бранда да прави тестове в реалистични за спорта среди и да предлага на потребителите най-доброто от най-доброто. Неслучайно, ние от PrimeGear.bg се гордеем, че сме “Златен партньор” на Asics, и актуалните им продукти са достъпни за теб на сайта ни.

Asics в наши дни

Днес марката, продължава да използва опита и креативността си, за да създава спортни дрехи и обувки, които да ти помогнат да покажеш най-доброто от себе си. По последни данни Asics днес е на пето място в света, сред най-големите компании произвеждащи спортни обувки и облекло. Еднакво заинтересована както за професионалните атлети, така и за хората, които искат да потичат удобно Asics е сред компаниите, произвеждащи специални серии маратонки за олимпиади и световни състезания, но за ежедневни дейности и разходки. Иновативните технологии, които стават нарицателни за бранда, като GEL (за омекотяване), AHAR (издръжливост на външната подметка) Mesh Upper (дишаща и супер лека материя) са само част от възможностите, които ти дава Asics. Грижейки се за твоя комфорт, всяка нова колекция подобрява предишните модели. Но тук не става дума просто за смяна на цвета или формата. Asics се водят от едно просто, но задължително правило - Две от осем (2 of 8 rule). Това означава, че за да бъде един модел достатъчно добър, за да влезе в новата колекция и да претендира за “нов модел”, той трябва да подобрява минимум две от осемте качества на предшественика си в категориите:

  • Омекотяване ( Cushioning )
  • Стабилност ( Stability )
  • Гъвкавост ( Flexibility )
  • Точност ( Fit )
  • Сцепление ( Grip )
  • Дишане ( Breathability )
  • Тегло ( Weight )
  • Издръжливост ( Durability )

Ето защо, бяхме толкова ентусиазирани да ти представим Asics GEL Kayano 28 от колекция 2022 на бранда. Чрез анализи на естествените движения и действия, институтът на Asics разработва уникални материали и структури, за да отговори на нуждите на спортистите, като прави разнообразие от уникални модели маратонки за бягане, за да се приспособят към различни условия и да гарантират на атлетите комфортно изживяване при бягане. Сега имаш възможността да се насладиш на същото комфортно изживяване, защото Asics GEL Kayano 28 е на сайта на PrimeGear.bg, както и останалите модели от новата колекция на марката.

Защо да заложиш на Asics от PrimeGear.bg

Защото знаеш, че ще получиш качеството, което заслужаваш. Като “Златен партньор” на Asics, ние можем да си позволим лукса, да ти предоставим оригинални стоки с доказан произход. При нас няма да откриеш компромисни варианти, защото в спорта няма място за компромиси. Подбираме внимателно всеки модел, преди да го качим в онлайн магазина си, защото искаме да ти предложим само най-доброто от най-доброто. Можеш да вземеш маратонки Asics от различни места, но готов ли си да жертваш качеството? На PrimeGear.bg ние гарантираме, че всяка описана дума за предимствата на иновативните технологии, е точно това, което ще получиш. Вземи своя Asics от PrimeGear.bg и покажи най-доброто, на което си способен.