Освен вълшебните коледни и новогодишни празници, зимата е прекрасен сезон и за пътувания и разходки. Да, знаем, че звучим нелогично, имайки предвид замръзналото предно стъкло на колата сутрин, или пък по-малкото часове с дневна светлина, но това е само едната страна на студения сезон.

Не знаем дали още ни държи коледната магия или просто сме с по-положително настроение от останалите, но ще обърнем внимание на красивата страна на зимата и многото начини, по които да ѝ се насладим. Разбира се, за да бъде разходката ти при ниски температури, изпълнено с положителни емоции изживяване, а не мразовит ужас е важно да бъдеш подходящо облечен. Една от най-добрите страни на качествената спортна екипировка е, че е изключително функционална. С нея можеш не само да постигаш по-добри резултати при зимните тренировки, но и да се разхождаш, възползвайки се от комфорта, който ти осигурява.

Затова, независимо от студените и снежни дни, можеш винаги да се разхождаш и пътуваш. Достатъчни са добра зимна екипировка (погледни предната статия, за да се ориентираш) и желание.

Къде да се разходим, ако не караме ски?

С подходящата зимна екипировка - навсякъде


Когато си подбрал качествена зимна екипировка, на която можеш да разчиташ безусловно, разходките през зимата са просто въпрос на посока. С падането на белия пухкав сняг, всичко става още по-красиво, пък дори и термометърът да показва около и под нулата.

Препоръчваме ти да заложиш на спортни дрехи с технологията UA ColdGear за разходките навън. Освен че, ще поддържа оптимална температурата на тялото ти, запазвайки я за по-дълго време в сравнение с останалите спортни материи, тя ще ти осигури неповторим комфорт. Създадена, за да приляга плътно към тялото ColdGear от UNDER ARMOUR е с 4-посочна плетка, която не ограничава движенията ти и се разтяга достатъчно, за да се чувстваш удобно при всяко от тях. Подходяща е както за натоварващи активности като катерене, ски спускане, бягане, така и за лежерна разходка в побелелия квартал или около пистите (когато не си върху ските). Така че, залагайки на UA ColdGear “къде да се разходим през зимата” е просто въпрос на посока.

Национален парк Рила

Въпреки че не сме туристическа агенция, не можем да пропуснем да споменем едно наистина вълшебно място за зимна разходка - Национален парк Рила. Там имаш перфектните условия, за да изпробваш не само възможностите, но и екипировката си. С падането на снега, ще се насладиш на уникални снежни гледки, които са достойни за корицата на всяко списание. Туристическите пътеки на парка са подходящи за хората, които не карат ски и искат да се насладят на снега от близо. В тези случаи, можеш да избереш и UA Base 4. Не приляга толкова плътно, колкото UA ColdGear, осигурява пълна свобода на движенията и запазва топлината отлично като първи слой при зимната екипировка. Имайки предвид, че разходките са свързани с повече с релакс, отколкото с интензивно натоварване UA Base 4 ще ти осигури всичко необходимо за комфортна и топла разходка.

Можеш да се довериш на UA Storm за долната част от екипировката ти. Технологията няма да позволи снега да те намокри, независимо колко сантиметра е снежната покривка.

По време на зимната разходка в Национален парк Рила, ще имаш възможността да изпробваш и спортните си маратонки. ASICS и UNDER ARMOUR имат какво да ти предложат в това отношение, а ти не пропускай да се екипираш подходящо. Заложи на модел като ASICS GEL - Nimbus 21 WinteriZed. Иновативната външна подметка е съобразена с ниските температури, като материалът, от който е направена не променя еластичността и характеристиките си под въздействието на външните условия. Осигурява перфектно сцепление дори при хлъзгави повърхности, а комфортът е гарантиран от GEL и FLYTEFOAM технологиите. Спортни обувки създадени, за да се наслаждаваш на зимата.

Пистите и зимните курорти

Ако Национален парк Рила не е в твоята посока или си се насочил към зимните ни курорти, то тогава остава само да се насочиш към PrimGear.bg преди това, за да си осигуриш качествена зимна екипировка.

На иновативните технологии, създадени от доказаните спортни брандове за защита от влага и студ, можеш да се насладиш и при аксесоарите. За приключенията на пистата или около нея, избери зимни ръкавици UNDER ARMOUR и зимна шапка на същия бранд. За разлика от останалите модели зимни аксесоари, които ще откриеш на пазара, марковите артикули на UNDER ARMOUR ти осигуряват не само защита, но и комфорт. Зимните ръкавици от последната зимна колекция на марката са снабдени с Tech Touch зони на палците, така че използването на телефона за перфектните зимни снимки ще е по-лесно от всякога.

Ако си решил да се повозиш на лифта, зимните якета на UNDER ARMOUR и ASICS са вариантът, който ти препоръчваме. Защитавайки те от студения вятър, отворения седалков лифт няма да бъде смразяващо приключение.


Въпреки че, на PrimeGear.bg можеш да откриеш качествена спортна екипировка за зимни условия, бъди разумен. Разходките при силни снеговалежи и дъждовно време няма да са толкова приятни, колкото през слънчевите зимни дни, въпреки UNDER ARMOUR Storm. Затова, освен да избереш подходяща екипировка за зимни условия, хвърли едно око и на прогнозата за времето.

PrimeGear.bg предлага екипировката, която ти е необходима

Независимо дали искаш да допълниш зимната си екипировка, или да се снабдиш с нова по-подходяща, PrimeGear.bg има какво да ти предложи. При нас ще откриеш огромно разнообразие от спортни блузи, долнища, суитчъри, якета и маратонки за зимните студове. Но понеже сме максималисти, на сайта ни ще намериш и аксесоари, с които да се наслаждаваш както на разходките, така и на тренировките през зимата. Подбрали сме различни модели зимни шапки, зимни ръкавици, ленти за глава, спортни чорапи, всичко, от което се нуждаеш е на PrimeGear.bg.
Превърни студения зимен сезон във вълшебна зимна приказка, като заложиш на правилната екипировка. Ако не си сигурен дали да избереш UNDER ARMOUR ColdGear или UNDER ARMOUR Base 4, нашите прайм консултанти са на разположение. Възползвай се от предимствата на иновативните технологии и безкомпромисното качество, което доказаните спортни марки ти осигуряват. Довери се на PrimeGear.bg и покажи най-доброто, на което си способен дори при минусови температури.