Спортни дрехи с мрежестите отвори (Mesh Panels)

През последните години, все по-често големите спортни производители, включват mesh панелите към актуалните си колекции. Докато преди, тази материя беше по-скоро част от Disco модата, днес можеш да я видиш върху дамските спортни клинове, тениските за спорт, спортните бюстиета и дори спортните якета и суитчъри. Каква е причината мрежестият плат да е толкова предпочитан? Перфектната циркулация на въздуха, която осигурява. Освен иновативните материи, отвеждащи потта, големите спортни марки, като Under Armour, Asics и NEBBIA, разбират нуждата от естествено охлаждане на тялото. По тази причина, mesh панелите се използват в спортните дрехи. Разбира се, те също са подобрени, за да осигурят добро разтягане и свобода на движенията. Може би, си забелязал, че дори местата, на които са поставени не са случайни. По гърба, по дължината на краката, при якетата под мишниците и страничната част на торса, защото чрез тези зони температурата на тялото се регулира най-бързо. Няма да намериш спортно горнище с мрежести панели по врата.

Спортни долнища с висока талия

Друга интересна тенденция са различните видове спортни долнища с висока талия, навлязла първоначално от клиновете за йога, като целта на допълнителното парче плат, била да покрива по-добре талията на дамите, при различните движения. Днес, тази тенденция се забелязва в почти всички спортни долнища. Големите марки произвеждат, дори цели серии, включващи клинове, дамски шорти, дамски анцузи, които са с висока талия. Причината, поради която залагат на това подобрение е не само покриването на по-голяма част от талията. Иновативните компресиращи материи, правят високата талия своеобразен спортен колан, който играе ролята на допълнителна опора за тялото. Ето защо, клиновете с висока талия бързо излизат от границите на йога постелката и стават предпочитан избор за интензивните тренировки. Подходящи са за бягане, кросфит, силови упражнения, каране на колело и всичко, което обичаш да правиш. Ако пък, си фен на бодибилдинга и фитнес тренировките, NEBBIA знаят как да те впечатлят.

Горнища Crop Top

Скъсените горнища изминават дълъг път, докато трайно се наместят в спортното облекло. Дошли от Изтока, първоначално късите блузи не се възприемат добре от западните общества, заради прекаленото показване на плът. Днес обаче, crop top-ът е освен модерен и практичен. Достатъчно, покриващ горната част на тялото, за да можеш да се наслаждаваш на пълна свобода на движенията и достатъчно къс, за да ти осигури нужната прохлада. Страхотно решение, когато ти предстои интензивна тренировка в комбинация с горещо време. Разбира се, нека не пренебрегваме и естетическата му функция, прекараните часове на фитнес уредите не са били напразно.

Спортни дрехи с надписи

Dress for success - научно е доказано, че начинът по който се обличаш, влияе на начина, по който се чувстваш. Щом си избрал спортен анцунг, явно си решил да положиш усилия на пистата или в залата. Но след десетата обиколка, ентусиазмът ти започва да спада, а умората да се увеличава, въпреки страхотните тениска и шорти. Тук идва моментът за твоите мотивация и воля, тук те подкрепят и големите спортни брандове като Under Armour, Asics и NEBBIA. Тенденцията визията на спортните дрехи да включва, не само логото на марката, но и определен надпис има по-скоро психологически аспект. За хората като теб, вече не е достатъчно да виждат емблемата, за да си спомнят ценностите на бранда. Имаш нужда от силни думи в точния момент, за да продължиш към върха. Това е и причината, всяка нова колекция да има отделно от основното за марката, силно послание към теб. След като ти се променяш, постигайки по-високи резултати, спортният бранд, който си избрал също те подкрепя с мотивиращите думи, нужни за да продължиш. Разбира се, ще споделим с теб три от любимите ни слогана, които според нас са велики, защото с малко думи, казват много неща. Сигурни сме, че когато ги видиш изписани на спортните дрехи, ще си спомниш за тези редове.

Under Armour - The Only Way Is Through

Asics - Sound Mind, Sound Body

NEBBIA - Yes, You Can

Спортни дрехи от еко материи

Благодарение на иновативните технологии използвани в спортните дрехи, се подобрява не само тяхната ефективност, но и материите, от които се произвеждат. Спортните брандове, като производители на дрехи за здраве, обръщат внимание и на околната среда. Използвайки органични материали, които не замърсяват и не вредят на природата или нетоксични багрила с ниско въздействие, те ти предоставят високото качество, което заслужаваш. Доказаната спортна марка NEBBIA, предлага цели колекции - Ocean Selected, Aloha Babe, The Shape Of You с революционната материя SEAQUAL, създадена от рециклирани пластмаси от океана. Перфектните качества, които притежава лека, дишаща и бързосъхнеща, правят употребата ѝ за спортно облекло повече от подходяща. Вярваме, че точно тази тенденция в спортно облекло, ще се запази за дълго време и дори ще се развива все повече.

Това са някои, от най-интересните (не)модни тенденции в спортното облекло през последните години, ако се интересуваш от актуалните модели за сезона, просто посети PrimeGear.bg.