Когато става дума за подходяща екипировка за бягане, повечето хора се фокусират само върху маратонките за бягане. Това разбира се е добро начало, но за съжаление напълно недостатъчно. “Мога да бягам със стара тениска и шорти” - е една от най-честите заблуди, особено при хората, които тепърва се ориентират към бягането или го практикуват от време на време. Дори и да е така, и да не си професионален бегач (все още!) сигурни сме, че само след няколко тренировки с неподходящо облекло ще разбереш, че старите тениска и шорти не са добър избор.

Не се тревожи, ние от PrimeGear.bg сме на твое разположение. При нас винаги ще откриеш подходящи дрехи за бягане, съобразени със сезона и терена.

Трениращи жени с UA

Колко е важно облеклото по време на тренировка

Независимо от спорта, който тренираш екипировката ти (дрехите и обувките) трябва да ти осигуряват комфорт. Това е минимумът, който трябва да покрива всяка дреха, избрана за спортни активности. Развитието на технологиите и неспирните подобрения на брандове като UNDER ARMOUR, ASICS и NEBBIA ти предлагат много повече от просто комфорт. За да се възползваш от предимствата, които доказаните спортни марки създават за своите потребители, винаги избирай оригинални спортни дрехи. Нали помниш, че ние сме на твое разположение. Не го казваме случайно, избирайки PrimeGear.bg можеш да разчиташ на оригинални спортни дрехи, с доказан произход и безкомпромисно качество.

И все пак, защо облеклото е важно по време на тренировка и по-конкретно при бягане? Заради функциите, които изпълнява. Спортното облекло за бягане е съобразено с повишеното отделяне на пот от организма, повишаването на температурата, атмосферните условия, дори с работата на мускулите ти (компресиращите клинове за бягане). Освен всички тези характеристики, дрехите за бягане са максимално олекотени. Залагайки на маркови спортни дрехи от доказани спортни брандове, като UNDER ARMOUR, ASICS и NEBBIA можеш да разчиташ на перфектно качество до последния детайл. Всеки шев по тях е проверен, светлоотразителните детайли, осигуряващи безопасност при нощно бягане са част от дизайна, кройките и материите са усъвършенствани, за да се чувстваш комфортно през цялото време. Можем да изброим още доста предимства на оригиналните спортни дрехи, но сме сигурни, че и сам ще достигнеш до тях, заменяйки старите тениска и шорти.

Заложи на дрехи, които са специални за бягане

За да ти бъдем максимално полезни, освен, че ще откриеш всичко необходимо в онлайн магазина ни, ще ти дадем и няколко практически съвета, какви дрехи за избереш за бягане и защо.

  • Тениска/ потник за бягане - тениската за бягане е чудесен избор, когато бягаш в горещо време на кратки разстояния. Страхотните модели на UNDER ARMOUR са създадени със специална технология Charged Cotton, която отвежда потта от тялото и изсъхва изключително бързо. Так, ти ще бъдеш сух през цялото време, без старата ти тениска да залепне за теб. Предложенията за тениски за бягане на ASICS пук, са снабдени с допълнителни mesh панели, което осигурява по-доброто охлаждане на тялото и регулиране на температурата му. Тениските за бягане ще бъдат и твой верен съюзник, като първи слой дрехи. Обличането на слоеве е препоръчително, при бягане в студено време и планински преходи.

Потникът за бягане правилен избор при дълги маратонски бягания, за да осигуриш максимална лекота и прохлада на тялото си.

  • Шорти за бягане - при тях най-важното е да съобразиш размера и терена. Подходящи за градски условия и маратони, носейки ти комфорт и прохлада. За планински терени и финес зали е по-добре да заложиш на клин или панталон. Въпреки, че шортите по принцип не са прилепнали към тялото, внимавай с размера, защото прекалено широките модели ще се “оплитат” около теб по време на бягане. Предложенията на ASICS са повече от впечатляващи.
  • Панталони за бягане - създадени от еластични, и отвеждащи потта материи панталоните за бягане ще ти осигурят пълна свобода на движенията. Страхотен избор са при бягане по планински терени, заради протекцията и покриването на краката ти от горе до долу. 
  • Клинове за бягане - тук могат да внимават не само дамите. Клиновете за бягане са създадени, за да се чувстваш комфортно по време на бягане. Прилепнали към тялото, те ти носят усещане за втора кожа (пон оригиналните). Предимството им е компресиращия ефект, който оказват върху мускулите, поддържайки ги в тонус, дори след края на тренировката. Дамите могат да се възползват от невероятните предложения на NEBBIA, които не само ще бъдат удобни, но и ще подчертаят всяка извивка.
  • Блузи за бягане - целта на блузите за бягане е да запазят температурата на тялото при студено време и да не ограничават движенията ти. Ето защо, UNDER ARMOUR и ASICS ти предлагат модели, които са максимално олекотени, с допълнителни отвори за свободна циркулация на въздуха и с перфектни кройки, за да прилягат удобно.
  • Яке/ Суичър за бягане - въпреки, че често е подценявана част от екипировката за бягане, якето е изключително важно. Протекцията, която ти осигурява при дъжд, вятър и ниски температури е основната роля на якето за бягане. Освен това моделите на UNDER ARMOUR и ASICS  са снабдени със светлоотразителни знаци, които имат отдалечена видимост. Тренирай, когато на теб ти е удобно. Ние от PrimeGear.bg ще ти предложим всичко необходимо.
  • Аксесоари за бягане - въпреки, че не са част от гардероба, те са важна част от екипировката за бягане. На PrimeGear.bg ще откриеш спортни чорапи, шапка с козирка, лента за глава, раница за бегачи, наколенки, и дори колан за бягане, за да съхраняваш личните си вещи по време на тренировка.

 

Нали и казахме, при нас ще намериш всичко необходимо.

PrimeGear.bg – направи тренировката си по-ползотворна

Както виждаш (разбираш) има значение с какви дрехи ще бягаш. Довери се на доказаните спортни марки и направи тренировката си по-ползотворна. Ела на PrimeGear.bg и вземи оригинални дрехи за бягане на достъпни цени. Не позволявай “залепналите” дрехи да пречат на концентрацията ти и постигането на следващата висока цел. Заложи на безкомпромисното качество на марковите дрехи за бягане и покажи най-доброто, на което си способен.