Независимо каква е причината, понякога нямаш възможност да посещаваш фитнес залата, но това не означава да обявиш капитулация на грижата за тялото. За да бъдеш в добра форма, се изисква повече воля и мотивация, отколкото специални уреди. Затова без значение дали фитнесът ти е далече, нямаш карта или просто не харесваш такива места, слагай спортната екипировка и се погрижи за добрата си форма. Не са ти необходими специални умения, ще ти дадем няколко съвета, с които лесно да превърнеш спорта в част от ежедневието си.

Потичай в парка

Сигурни сме, че си го чувал повече от веднъж, но това си остава един от най-ефективните начини да се погрижиш не само за тялото си, но и за настроението си. Според учените, чистият въздух и зеленината действат седативно на нервната система. Ако близо до домът ти няма парк или стадион, това не бива да ти бъде оправдание. Със сигурност има поне един магазин с голям паркинг, на който да потичаш. Не, не сме полудели. Даваме ти алтернатива, която от няколко години е изключително популярна Park-ingRun. Заради презастрояването на жилищните райони, хората не се отказват от спорта, а го адаптират към средата. Да се върнем на въпроса какво ще спечелиш, ако бягаш три пъти седмично? Първо ще поддържаш тонуса на всички мускулни групи, ще правиш страхотна кардио тренировка, която ще подобри кръвообращението ти, ще намалиш стреса и ще повишиш нивата на ендорфин, ще гориш излишни калории. Има още много, много причини, които да изброим, но предполагаме, че вече търсиш чифт страхотни маратонки за бягане. На PrimeGear.bg ще откриеш не просто страхотни, а оригинални маратонки за бягане, защото непрофесионалните изяви също имат нужда от високо качество.

Аз съм по стълбите!

Знаем, че след тежък работен ден, това изречение ти се струва доста трудно. Искаш просто да се прибереш и да се хвърлиш на дивана. Знаеш ли, кое помага в такива ситуации? Промени гледната си точка. Приеми изкачването по стълбите, като лично предизвикателство към себе си. Изпълнил си толкова много невъзможни задачи през деня, няма стълби, които да могат да те спрат. Ако живееш на висок етаж, започни с няколко етажа и вземи асансцора за останалите, постепенно увеличавай с един етаж, докато прибирането по стълбите се превърне в навик. Това е чудесно и лесно упражнение за долната част на тялото ти, което не изисква нито специална екипировка, нито специални уреди. Ако живееш на първия етаж и не се налага да изкачваш стълби, за да се прибереш имаш друга опция - разходи се. Паркирай колата си по-далеч и повърви до дома си. Дори пет минутна разходка ще помогне на тялотот ти да поддържа тонуса. Не пренебрегвай, дребните усилия, в крайна сметка все отнякъде се започва.

Фитнес програма онлайн

Решил си, че искаш да тренираш, за да промениш тялото си или просто, за да се чувстваш по-добре, но искаш това да се случва в уюта на твоя дом. Решението е просто. Екипирай се подходящо. Вероятно, ти звучи странно, след като ще правиш упражненията у дома. Качествената спортна екипировка, не е създадена, за да я носиш само във фитнеса или на състезание. Нейната роля е да помага на теб, да се представяш по-добре, независимо от условията. Така че, облечи бързосъхнещата тениска, удобния спортен панталон, завържи ултра леките маратонки с омекотяваща подметка и включи компютъра си, защото тренировката започва. Ако ще ти е по-приятно пусни и любима песен. Днес в интернет, можеш да откриеш огромно разнообразие от онлайн упражнения, фитнес програми, режими, дори Live излъчвания на тренировки. Избери спорта, който ти харесва най-много, йога, пилатес, фитнес серии със свободни тежести или пък, кардио упражнения и се погрижи за формата си, без да е необходимо да излизаш навън. Разбира се, наясно сме, че интернет е безкраен, а домът ти не. Затова прескочи предложенията с плуване и се отнеси отговорно към останалите. Плуването, също е чудесен начин за поддържане на добрата форма, но ще се наложи да потърсиш басейн, ако имаш възможност силно го препоръчваме.

Добър хранителен режим

Много е важно с какво се храниш, когато имаш да постигаш цели. Не се стресирай, няма да ти предлагаме поредната чудодейна диета, с която ще стопиш килограми за нула време или пък, строг хранителен режим, на подготвящ се за състезание бодибилдър. Добрите хранителни навици включват вкусна и полезна за тялото храна, съобразена с твоите нужди. За съжаление, чипсът и газираните напитки, са само вкусни, така че ще се наложи да ги изхвърлиш от менюто си, ако искаш часовете тренировки да имат смисъл. Най-лесният начин да подобриш храненето си, (ако въобще имаш нужда) е да се консултираш със специалист. Така, ще включиш нещата, които обичаш и вероятно, ще откриеш нови, които никога не си опитвал. Абсолютно погрешното нещо, което можеш да направиш е да изпадаш в крайности, като нищо сладко или никакъв хляб. Организмът ти има нужда от всичко, но разбира се в разумни количества. Започвайки, със строги ограничения, освен че ще намразиш новия си хранителен режим, с течение на времето ще изоставиш и тренировките, защото нито едно от двете няма да ти носи удоволствие. За това съобрази упражненията и начина си на хранене с твоите предпочитания и се подготви всеки ден да бъдеш по-добрата версия на себе си.