За да се възползваш от предимствата на зимната си екипировка и през следващия сезон, е изключително важно как ще се погрижиш за нея в края на този. Иновативните технологии и специално проектираните материи, които доказаните спортни брандове влагат в продуктите си, са повече от страхотни, но за да “удължиш живота им” и да запазиш ефективността им максимално дълго, е нужно да обърнеш внимание на съхранението на екипировката, когато вече е извън сезона.

Като твой доверен партньор в постигането на по-добри резултати, ние от PrimeGear.bg сме до теб не само, за да ти покажем най-новите колекции на брандовете и да ти доставим качествена спортна екипировка. За нас е важно да си наясно как тя ти помага и всяка друга подробност, като грижите за нея когато не я използваш. И не, не го правим за първи път. В блога ни можеш да научиш как да се погрижиш за спортните си обувки, доста подробно. Тук ще обърнем внимание на зимната екипировка, въпреки че сезонът все още не е приключил, ние от PrimeGear.bg обичаме да сме винаги подготвени.

Грижа за спортната ни екипировка

Вече си наясно, че зимната спортна екипировка е по-специфична и изборът ѝ зависи не само от твоите предпочитания, но и от целта, за която ти е нужна. Ако смяташ, че си пропуснал нещо или имаш нужда от съдействие, не се притеснявай да се обърнеш към нашите прайм консултанти. Като професионалисти в сферата на качествените спортни дрехи и обувки, те ще ти помогнат с избора на най-доброто от най-доброто, защото на PrimeGear.bg ще откриеш точно това.

Започваме с няколко бързи съвета, как да се погрижиш за екипировката си в края на сезона така, че тя да бъде достатъчно ефективна и комфортна и през следващия зимен сезон.

  • Подсуши дрехите си преди да ги прибереш - освен че, ще предотвратиш неприятната миризма, която неминуемо ще те изненада при следващото изваждане на дрехите, ако ги прибереш влажни, ще запазиш и ефективността им. Иновативните технологии като UA ColdGear и UA Storm са създадени, за да те защитят от влага и студ, запазвайки свободната циркулация на въздуха и така нареченото “дишане” на екипировката. Водните капки, примесени с прахови частици, ще “запушат” фините пори на иновативните материи и за следващия сезон ще имаш страхотна, но неефективна екипировка.
  • Не използвай омекотители при прането - съставът на повечето омекотители включва различни видове балсам, който подпомага омекотяването на тъканите, но когато става дума за спортна екипировка, той е изключително “вреден”. Балсамът, запушва порите на дишащите материи и намалява значително циркулацията на въздуха през тях. Затова, ако си решил на всяка цена да изпереш екипировката си с омекотител, избери такъв, който е специално за спортно облекло.
  • Почисти екипировката си преди да я опаковаш - това се отнася както за дрехите, така и за обувките ти. Отстраняването на петна и следите от пот, преди да прибереш екипировката си е важно не само за страхотния външен вид, но и за материите. Обувките можеш да почистиш с влажна кърпа, като обърнеш внимание и на подметките.
  • Водоустойчивите материи също трябва да бъдат подсушени - създадени, за да те предпазят от дъжд и сняг, водоустойчивите елементи от екипировката трябва да бъдат напълно сухи, преди тя да бъде прибрана. Имайки предвид, че те не могат да абсорбират влагата, идеята им е точно обратната - да я отблъскват, трябва да си сигурен, че са изсъхнали. В противен случай, опакованата за дълго екипировка не само няма да бъде ефективна след като я разопаковаш, но и задържаната и “опакована” влага със сигурност няма да ухае приятно.
  • Не използвай сушилня - вече няколко пъти споменахме, че зимната екипировка трябва да бъде добре подсушена преди да я прибереш. За целта най-добре е тя да изсъхне на въздух. Знаем, че при ниските температури навън, тази задача няма да е лесна, но можеш да използваш сушилник вкъщи, а след това да я оставиш навън за да се проветри.
  • Съхранявай зимната си екипировка правилно - след като е добре почистена и проветрена, зимната ти екипировка е готова за прибиране. Нашият съвет е тя да бъде опакована. Имайки предвид, че поне за няколко месеца ще бъде извън употреба, зимната ти екипировка трябва да бъде добре защитена, за да може ефективно да защитава теб. Това означава, че не можеш просто да я “захвърлиш” в някой прашен шкаф, а е най-добре да бъде опакована. По този начин тя ще е защитена от въздействието на външни фактори, като слънчева светлина, домашен прах и миризми, готова за нови приключения през следващия сезон.

Мога ли да пера екипировката в пералнята?

Тук единственият конкретен отговор, който можем да ти дадем е - зависи от спортни артикул и от възможностите на пералнята. Някои спортни артикули е нужно да бъдат изпрани на по-ниски температури, с по-малко обороти на центрофугата и със специални препарати, за да запазят характеристиките си. Други от тях, се поддържат единствено и само чрез ръчно пране, заради спецификата на материята.

По същия начин, някои модели перални разполагат с програма за спортни дрехи, а други с програма “ръчно пране”.

Ако те интересува как точно да изпереш черната тениска от третия рафт с надпис UNDER ARMOUR, просто погледни етикета от вътрешната страна. За разлика от останалите спортни дрехи, оригиналната спортна екипировка винаги има етикет, на който е описано как да се поддържа. Затова, не бързай да го изрязваш (поне, докато не си сигурен как точно да се грижиш за артикула) щом получиш новите си дрехи и обувки.

Спортни артикули от PrimeGear.bg

Както виждаш, грижата за зимната екипировка след края на сезона не е особено трудна, но за сметка на това е изключително важна. Тя е и един от най-важните фактори, които ще ти позволят да се възползваш от предимствата на спортните дрехи по-дълго време. Основният фактор за “по-дългия живот” на спортните дрехи и обувки обаче, остава качеството, което ти гарантират производителите. Затова, всички усилия за поддържането на зимната екипировка ще имат смисъл само, ако преди това си се доверил на доказаните спортни марки.

Това е и една от причините на PrimeGear.bg да откриеш единствено оригинални спортни дрехи и обувки. Безкомпромисното качество, с което се отличават марковите дрехи и обувки за спорт ще ти помогне не само да се представиш по-добре, разчитайки безусловно на екипировката си, но и ще я запази ефективна и комфортна за по-дълго време.