Зимата е тук и сезонът на ски слаломите и сноуборд спусканията започна. Ако и ти си фен на този тип зимни спортове, сега е моментът да им се насладиш.

Ние обаче ще обърнем внимание на хората, които са извън курортите и пистите, и продължават да тренират, въпреки студения сезон. Ако и ти си от тях и не се отказваш от тренировките навън, дори при ниски температури, то следващите редове със сигурност ще ти бъдат полезни.

Тъй като, вече сме коментирали новите зимни колекции сезон 2022 / 2023, както и най-добрия вариант за обличане по време на спорт при зимни условия (на слоеве), сега ще ти разкажем повече за качеството на спортната екипировка.

Накратко - не коя екипировка и колко от нея да избереш, а каква и защо е изключително важно спортният ти екип за зимния сезон да бъде с безкомпромисно качество.

Защо да обърнем внимание на спортния екип през зимата ?

Тренировките навън дори при ниски температури са повече от полезни. Свежият въздух и разликата в градусите (в разумни граници), подпомагат защитните сили на организма и укрепват имунитета. Освен това, спортът през зимата извън фитнес залата, ще повиши тонуса и енергията ти, а най-хубавата част е, че няма да има “навалица”.  За да бъдат всички плюсове на спортуването навън през зимата, наистина положителни ефекти, а не неприятно изживяване е важно да подбереш правилната спортна екипировка.
За да останеш концентриран и да се чувстваш комфортно по време на зимните тренировки навън, спортният ти екип трябва да отговаря на два основни критерия - да те предпазва от студа, без да ограничава движенията ти, и да те предпазва от влагата, особено когато навън има сняг. Ето защо, избирайки екипировка за зимата, нашият съвет е да заложиш на доказаните спортни марки като UNDER ARMOUR, ASICS и NEBBIA. Иновативните технологии, които брандовете влагат в зимната си спортна екипировка, са създадени специално за тези условия (ниски температури и висока влажност). Затова, качествената спортна екипировка ти гарантира постигането на абсолютен комфорт и концентрация докато тренираш навън през зимата.

С какво се различава зимната екипировка ?

Вече казахме, че ще обърнем внимание на това не коя, а каква екипировка да избереш за тренировките си при ниски температури, за да се чувстваш комфортно. Затова няма да обясняваме за конкретни модели (въпреки че, можем да изтъкнем предимствата на всеки модел в сайта ни), а ще ти разкажем на какви технологии да заложиш и как те ще ти помогнат да постигнеш по-добри резултати, дори при студено време.

  • UNDER ARMOUR Storm - технологията е създадена, за да те запази сух при тренировки в неблагоприятни условия, като дъжд и сняг. За разлика от дъждобраните и водоотблъскващите материи, които предпазват от намокряне, технологията на UNDER ARMOUR не създава “парников ефект”. Това е и причината, тя да бъде толкова ефективна и предпочитана от атлетите. Специалното DWR (Durable Water Resistant) покритие не позволява водата да премине през него, като в същото време осигурява свободна циркулация на въздуха така, че да се чувстваш комфортно и защитен. Най-често UNDER ARMOUR Storm е комбинирана с мек полар, който ще се погрижи за поддържането на оптималната температура на тялото, а ти ще се възползваш от пълната свобода на движенията, която комбинацията от двете материи ти гарантира.
  • UNDER ARMOUR ColdGear - технологията, която ще направи екипировката ви още по-лека и още по-топла. Човешкото тяло може да се адаптира към дъжда, топлината и надморската височина така, че въпреки затрудненията успешно да постигне поставените цели. Единственото, към което е изключително трудно да се адаптира е студа. UNDER ARMOUR решават този проблем, използвайки двата основни ресурса, с които разполагат - иновативна технология и топлината генерирана от тялото по време на тренировка. Тъй като платът (колкото и да е добър) не може да генерира топлина сам, UNDER ARMOUR намериха начин да създадат плат, който да я задържа максимално дълго. ColdGear прави точно това - задържа топлината излъчвана от тялото много по-дълго в сравнение с останалите спортни материи. Тестовете, на които е подложен преди да достигне до теб, показват, че ColdGear екипировката се нагрява много по-бързо и изстива много по-бавно, отколкото стандартните спортни дрехи. Осигурявайки ти и всички други предимства на спортното облекло - олекотена, разтеглива, и комфортна UA ColdGear е всичко, от което се нуждаеш, когато подбираш зимната си екипировка.
  • UNDER ARMOUR Base 4 - въпреки че не притежава идеалното прилягане на ColdGear, технологията Base 4 със сигурност ще те стопли. Създадено, за да запази топлината на тялото, спортното облекло с тази технология ще ти осигури ненадминат комфорт и свобода на движенията, дори при много ниски температури. Не е важно да добавиш още един слой към екипировката си, а да добавиш правилния.

Маратонките са основна част от всяка добра екипировка, затова не можем да пропуснем да отбележим, че те също трябва да са съобразени с условията. Една от най-важните характеристики, при избора на маратонки за тренировки при мокро и влажно време е подметката. UNDER ARMOUR и ASICS ти предлагат спортни модели, осигуряващи перфектно сцепление, повече устойчивост и защита (Gore-TEX мембрана), с които да покажеш най-доброто, на което си способен дори при лоши метеорологични условия.

Не всеки спортен модел можеш да носиш целогодишно

Колкото и страхотна и комфортна да е качествената екипировка, имай предвид, че тя трябва да бъде съобразена със сезона, за да бъде ефективна. Така например, UA Storm ще бъде страхотно решение при дъжд и сняг, но когато метеорологичните условия са добри, по-удобно ще е да заложиш на лека и дишаща материя. И докато спортните дрехи могат да бъдат свалени по време на тренировка, то при спортните маратонки ситуацията е по-различна. Затова, когато температурите са ниски, избери модели с добро сцепление и подходящи характеристики, като ASICS-Gel Nimbus WinteriZed. Създадени специално за неблагоприятни условия, те няма да променят характеристиките си под влияние на външните фактори. Точно, както не можеш да караш и колата си с летни гуми през зимата - тайната е в каучука (материалите).

На PrimeGear.bg ще откриеш това, което търсиш

Вече си наясно, на какво да обърнеш внимание при избора на подходяща спортна екипировка за зимата, затова остава само да избереш точната за теб от онлайн магазина ни. На PrimeGear.bg ще откриеш огромно разнообразие от модели, които ще ти осигурят комфорт и ефективна защита от влага и студ. И понеже, разнообразието е наистина огромно, нашите прайм консултанти са винаги насреща, за да ти помогнат да намериш най-подходящата зимна екипировка, в зависимост от твоя спорт. Не позволявай на студа и лошото време да провали тренировката ти. Екипирай се, и покажи най-доброто, на което си способен въпреки условията.