Понякога простичкото на пръв поглед решение, носи огромна полза. Точно така, става дума за страхотните фитнес ластици, които от една страна са супер удобни и практични, защото цялата ти фитнес зала се побира в кутийка. От друга можеш да ги използваш буквално навсякъде, докато си на почивка, вкъщи, дори в парка. Ето защо, ние от PrimeGear.bg искаме да им обърнем малко по-специално внимание като ти разкажем защо, как и какви ластици за фитнес препоръчваме. Независимо дали тренираш с тях редовно или си от хората, които ги гледат скептично сме сигурни, че тази статия ще ти бъде интересна.

Защо да тренираш с ластици?

Тренировките с фитнес ластици са толкова препоръчвани заради напрежението, което оказват на мускулите по време на упражненията, а именно постоянно. Докато тежестите предизвикват съпротивителна сила обратна на гравитацията и благодарение на нея, ластиците могат да бъдат разпънати във всички посоки и от всяко положение. Ето защо, упражненията с тях са разнообразни и подходящи за всяка мускулна група. Предимството на ластиците за тренировка е различното ниво на съпротивление, което предлагат. Можеш да се ориентираш по цвета, всеки цвят е код за напрежението, което създават в мускулите. На PrimeGear.bg ще откриеш едни от най-добрите силови ленти, ластици за тренировка и фитнес ластици с дръжки. Британският лидер в производството на фитнес ластици Let's Bands се е погрижил да ти осигури несравнимо качество, а ние да ги намериш лесно в онлайн магазина ни.

Упражнения с ластици

И понеже искаме да ти бъдем максимално полезни ще ти представим някои от най-ефективните упражнения с ластици за долната част на тялото.

Lateral leg lift - Странично повдигане на крака

Това упражнение е познато още като Side leg raises и side-lying leg lifts. Легни странично, дръж краката си изправени, а ръцете си използвай за опора. Постави ластика за фитнес на глезените или на прасците. Повдигай горния крак, докато долния следиш да бъде плътно към пода, повтори 10-15 пъти в една серия. Ако си в състояние да направиш повече повторения, смени ластика с такъв , който има по-голяма съпротивителна сила. В твоя Power set ще откриеш необходимия модел. Извършвайки това упражнение натоварваш всички мускули по дължината на крака, вътрешната част на бедрата и седалището. Освен това укрепваш мускулите на тазобедрената става.

Donkey kicks - Магарешки удар

Застани на четири крака, като следиш коленете и бедрата ти да са в една линия, както и ръцете ти с рамената. Постави фитнес ластика на бедрата си и избутва единия крак нагоре, като държиш коляното сгънато. Задръж за две-три секунди, после се върни в изходна позиция и повтори. Тези магарешки удари ще ти помогнат да изваеш седалището мускули, бедрата и ще подсилят мускулите на кръста и долната част на гърба.

Double leg lower - Двойно спускане на краката

Това упражнение е изключително полезно за работа с коремните мускули. Натоварването, което оказваш върху тях се дължи на цялата тежест на долната част на тялото, с която трябва да се справят. Полезно е и за укрепването на кръста и гърба, играещи важна роля в стабилизирането на тялото по време на упражнението. Изпълнява се изключително лесно. Легни на пода с изпънати ръце и крака, постави ластика за тренировка така, че да придържа краката ти плътно един до друг. Изходната ти позиция за упражнението започва с повдигнати на около 30 градуса крака. Повдигай ги докато достигнат перпендикулярно положение спрямо пода и започни да ги спускаш отново до изходна позиция. Тук натоварването се увеличава с броя повторения.

Corkscrew - Тирбушон

Това упражнение е малко по-сложно, но за сметка на това доста по-комплексно, тъй като натоварва почти цялата долна част на тялото. Легни на пода с изпънати ръце и крака, дръж ръцете си близо до тялото перпендикулярно на пода, за да осигуриш опора. Постави фитнес ластика така, че да придържа краката ти заедно. Започни повдигането им от пода като се стремиш да образуват полукръг, докато достигнат вертикално положение. Повтори и в другата посока. Спираловидните движения имитиращи >тирбушон, които правиш натоварват едновременно краката, коремните мускули заедно със страничните и заздравяват кръста.

Какви ластици ще откриеш на PrimeGear.bg?

Разнообразието, което съществува на пазара е огромно, затова ние сме селектирали най-доброто за теб. Високото качество на Let's Bands е причината да намираш фитнес ластиците им в нашия онлайн магазин. Независимо дали тепърва навлизаш в света на упражненията със силови ленти или знаеш точно какъв ластик ти трябва на PrimeGear.bg ще откриеш всичко необходимо. За начинаещите и хората, които имат нужда от различно ниво на натоварване най-подходящи са Power set комплектите. Те включват няколко ластика тип обръч, торбичка и ръководство с упражнения. За феновете на работата по горната част на тялото сме подбрали както различни по съпротивление ластици с ергономични дръжки, така и плоски, дълги силови ленти. За напредналите в тази област и професионалните спортисти, които успяват да се справят с наличните си ластици, осигуряване възможността да минат на следващото ниво с единичните дълги фитнес ластици тип обръч. Освен подробното описание, можеш да се ориентираш за съпротивителната им сила и по цветния код. Всеки цвят отговаря на различно съпротивление, започвайки от светлите към тъмните цветове т.е жълто (най-често) е light / леко, а синьо - heavy / тежко. Избери най-подходящите вид и модел за теб и създай тялото, което искаш да имаш.