Ние от PrimeGear винаги сме твърдели, че високото качество е фактор, който не бива да бъде пренебрегван. Не само защото качествените спортни маратонки ще издържат по-дълго, но и защото само оригиналните спортни стоки ще ти осигурят характеристиките, за които претендират. Това е и причината, ние от PrimeGear да правим всичко възможно качествените спортни дрехи и обувка да бъдат на достъпни цени. Вярваме, че качествената спортна екипировка трябва да бъде въпрос на избор, а не въпрос на възможности и сме горди, че цените в сайта ни го доказват.

Днес ще ти разкажем кои са факторите, определящи високото качество на спортните обувки. Разбира се, ще си позволиме лукса да ти представим и конкретни модели, но това е само защото те наистина си заслужават.

 Как да определиш качеството на една маратонка?

Знаем, че си чувал всички онези невероятни слогани като “най-доброто качество, най-добрите обувки, най-добрият модел” …сещаш се. Как обаче да разбереш дали спортните обувки, които ще получиш, в действителност отговарят на тези думи или си остават просто рекламен трик?

Ние с теб сме от един отбор и затова, подготвихме кратък checklist, който да следваш при избора на спортни обувки.

  • Обърни внимание на материалите - винаги когато избираш обувки за спорт обръщай внимание на материалите, които са използвани при изработката им. Да, знаем че няма как да посетиш производствената фабрика на бранда преди да закупиш спортните маратонки, но можеш да избереш доказаните спортни марки като UNDER ARMOUR и ASICS. Всеки чифт, който ще откриеш на PrimeGear.bg разполага с подробно описание на материалите и технологиите вложени в него.

Когато става дума за спортни маратонки, материалите имат огромно значение. Защото те са тези, които предопределят страхотните характеристики на маратонките за спорт. Така например, безпроблемната циркулация на въздуха няма да бъде такава, ако материята не отговаря на високи стандарти за качество. Междинната подметка, отговорна за омекотяването при всяка крачка, няма да бъде нищо повече от допълнителен елемент в маратонките за спорт, ако не са използвани качествени материали за направата ѝ. Протекцията, която ти осигуряват маратонките предназначени за спорт, също зависи от качеството на материалите.

  • Подметката е изключително важна -  казвали сме го и преди, но тя е от основно значение за начина, по който се представяш и ти и маратонките ти. Неслучайно големите брандове като UNDER ARMOUR и ASICS влагат иновативни технологии точно в нея. Подметката на качествените спортни маратонки ти осигурява перфектно сцепление, неповторима гъвкавост и по-добри баланс и производителност. Освен това, подметката е един от отговорните елементи за по-дългия живот на твоите спортни обувки.

За да бъде обаче една подметка “фактор” за качеството на спортните обувки, тя трябва да бъде съобразена със спецификите на спорта. Това означава, че качествените маратонки за зала ще ти осигурят достатъчно гъвкава подметка, за да се движиш свободно при всяко упражнение, докато подметката предназначена за хайкинг ще бъде фокусирана върху грайфера.

  • Съобразени със спорта - както при подметките, така и при целия модел на спортните обувки е важно те да бъдат съобразени със спорта. Това е фактор, който отличава качествените спортни маратонки от останалите. И големите спортни брандове, които претендират за високо качество на своите маратонки за спорт знаят това. Неслучайно, лидери като UNDER ARMOUR и ASICS обръщат внимание на всяка подробност при спортните си обувки. Защита на пръстите при тенис маратонките, допълнително поддържане на глезена при маратонките за волейбол, дори допълнителните “палци” на езика и петата за по-лесно и по-бързо обуване при моделите за бягане. Качествените спортни обувки се отличават точно по тези "дребни" детайли, защото спортните маратонки е нужно да бъдат не само атрактивни, но и функционални. Знаеш ли, че един от първите модели на ASICS се е появил точно по тази причина ? Господин Оницука и екипът му се опитват да решат проблема със сцеплението при тогавашните баскетболни маратонки. Така създават модел, който е “оборудван” с вендузи на външната подметка, за да могат играчите да бъдат по-стабилни и да не се плъзгат. Този модел никога не е бил използван в други спортове, защото е създаден специално за хлъзгавия под в баскетболните зали.
  • Бранд - колкото и банално да звучи, един от основните фактори, които влияят на качеството на спортните обувки е брандът, който ги произвежда. Качеството на материалите, дизайнът на моделите и предимствата на вложените технологии могат да бъдат гарантирани само от оригиналните спортни маратонки. Всеки доказан производител на спортни дрехи и обувки предоставя гаранция за продуктите си.

Дори да не си запомнил всички изброени по-горе критерии, достатъчно е да запомниш този. Винаги търси оригинални маратонки за спорт, когато искаш да получиш безкомпромисно качество.

На PrimeGear.bg ще откриеш висококачествени спортни маратонки

И като сме започнали с “разкрития от кухнята” ще ти разкажем защо спортните маратонки на PrimeGear.bg са с безкомпромисно качество.

Всички спортни обувки, които ще откриеш на PrimeGear.bg са оригинални. Благодарение на ексклузивните ни партньорства, ние можем да ти гарантираме, че ще получиш качеството, което заслужаваш.

Положихме доста усилия, за да ги постигнем и те са факт. PrimeGear е “Златен партньор на ASICS за България” и единственият оторизиран онлайн магазин на UNDER ARMOUR България. Това ти гарантира, не само висококачествени спортни обувки, но и винаги актуални модели от последните колекции на брандовете.

И понеже ние не сме просто онлайн магазин, а партньор, на който ти можеш да разчиташ се стараем винаги да правим повече за теб. На сайта ни ще откриеш подробно описание на всеки модел. И като казваме подробно, имаме предвид точно това. Освен технологиите, вложени в конкретния модел, нашият екип се е постарал да опише и с какво тези технологии ще ти помогнат за по-доброто представяне. Като технологията ASICS GUIDSOLE, създадена, за да намали флексията на глезена при бегачите, в маратонките ASICS NOOSA TRI 14. А за хората, на които кратките описания не са им достатъчни, пишем подробни статии в блога си.

И понеже ние държим на нашите клиенти, PrimeGear е онлайн магазинът, който ти предлага не само качествени спортни обувки, но и качествено обслужване. Нашите консултанти са винаги насреща за теб. Можеш да ни потърсиш дори по вайбър.

Ела на PrimeGear.bg и вземи спортни обувки с безкомпромисно качество, защото качеството има огромно значение. (Да, знаем, че се повтаряме)