Волейболът не прилича на никоя друга игра, съответно за да покажеш най-доброто, на което си способен имаш нужда от точната екипировка. Достатъчно леки, дишащи, с изключително сцепление по хлъзгавия под и омекотяваща междинна подметка, маратонките за волейбол ще направят играта ти различна. Не ни разбирай погрешно, обувките за волейбол са специфични и са създадени специално за нуждите на атлетите в този спорт, но те не са магически. Но, ако искаш тренировките да бъдат ефективни, а не загуба на време, те съветваме да се снабдиш с правилните волейболни маратонки. И тъй като думите ни, не са празни приказки, ние от PrimeGear.bg сме се погрижили на сайта ни да намериш само оригинални волейболни обувки. Избери най-доброто от най-доброто с маратонките за волейбол Asics и изиграй следващия гейм, като професионалист.

Какво различава маратонките за волейбол от останалите спортни обувки?

Движенията, които правиш докато играеш. Волейболът натоварва тялото ти по различен начин, спрямо другите спортове. Вероятно си мислиш, че използването на добри спортни обувки за бягане или баскетбол ще ти свършат чудесна работа. Биха могли, ако ги оставиш на пейката, докато играеш бос плажен волейбол, но за интензивна тренировка или волейболен мач на гладкото игрище, няма да успеят да покрият нуждите ти. Нека вземем за сравнение баскетбола. По време на играта, всички баскетболисти тичат от едната към другата част на игрището, следвайки топката, която се намира само в един от играчите. След няколко дрибъла той скача, за да стреля към коша. Съответно имаме интензивни къси бягания, с честа смяна на посоката, но с единични отскачания. За това, при тази игра обувките трябва да удобни за тичане, стабилни за приземяване и добре поддържащи глезена, което ги прави по-тежки в сравнение с волейболните маратонки. При волейбола, нещата стоят по различен начин. Отскачането е основна част от играта на всички волейболисти, тичането се свежда до няколко крачки, смяната на посоката е по-рязка. Ето защо, обувките за баскетбол няма да ти дадат необходимата подкрепа. Ефективната и удобна волейболна игра, изисква качества на спортните обувките, като ултра леки модели, за да не бъдат маратонките ти допълнителна тежест при скачане. Ударопоглъщаща междинна подметка, която ще омекоти приземяването ти. Качествена гумена външна подметка, защото доброто сцепление е основна част от безопасната волейболна игра. Дишаща горна част, благодарение на която, краката ти ще останат сухи и няма да се плъзгат в обувките. Това са само основните характеристики, които да съобразиш. За щастие Asics, ще ти осигури всичко това в една обувка и дори много повече, използвайки иновативните технологии. За теб остава само да избереш модел и цвят, с които да изиграеш следващия сезон.

Защо да заложиш на волейболни обувки Asics?

Японският гигант, прави редица проучвания преди пускането на сериите си волейболни обувки, за да получиш само най-доброто, съобразено с характеристиките на спорта. Дори най-дребният детайл от маратонките за волейбол Asics, е проектиран с мисълта за перфектното ти представяне. Като преди да стигне до теб, всеки един модел е изпробван от професионални атлети в реална среда, така ти получаваш единствено доказано високо качество. Нека ти разкажем, защо марката е лидер на пазара и какво ще получиш, залагайки на нея.

Перфектно сцепление

Когато си във въздуха и предстои приземяване, върху гладкия под на игрището, имаш нужда от безкомпромисно сцепление, за да продължиш играта без травми и падания. Стабилните подметки от технологично създадена гума, ще ти осигурят перфектното стъпване в играта. Asics технологията NC Rubber Outsole, подобрява външната подметка, като увеличава съдържанието на естествения каучук в материала, така тя става не само по-мека и гъвкава, но и сцеплението с пода е по-добро.

Страхотно омекотяване

Една от най-важните характеристики, когато говорим за волейбол. Независимо, дали ще блокираш удар, ще биеш сервиз или скачаш за атака, отскачането трябва да бъде високо и рязко. Затова е нужно, обувките ти да омекотят връщането на земята. Оригиналните волйеболни маратонки, ще се погрижат да получиш плавно ударопоглъщащо усещане, защитавайки стъпалата ти. Емблематичната GEL технология за абсорбиране на удара, използвана от Asics от 1986 г. насам ще предпази тялото ти, от вертикалното натоварване, генерирано по време на скачане. Това ще допринесе и за намаляване на умората в мускулите. Добавяйки и технологията Flytefoam Propel в междинната подметка, волейболните обувки Asics ще ти осигурят енергийна възвръщаемост, еластичност и лекота, за да се възползваш от подобрено отскачане и отблъскване.

Дишаща горна част

Докато се движиш активно по време на играта, тялото ти отделя топлина, включително и стъпалата. За да останат сухи е важно въздухът да циркулира свободно около тях. Благодарение на Breathable Mesh технологията, Asics ти предоставя перфектно прилягане, без запарване. Иновативната мрежеста материя в горната част на обувката, ще се адаптира към крака ти, допринасяйки за цялостния ти комфорт.

Завидни стабилност и опора

Оригиналните волейболни обувки са проектирани така, че да държат глезена и стъпалото ти в правилна позиция. Ергономичната форма на Asics маратонките за волейбол, няма да позволи неудобство или охлузване. Благодарение на технологията TwissTruss бързите и резки движения, няма да бъдат проблем. Този компонент в средната част на подметката ще стабилизира крака ти и ще предотврати усуквания. Докато допълнителните горни панели, ще увеличат прилягането. Височината на волейболните обувки, зависи от твоите предпочитания. Допълнителната опора за глезена при високите модели е страхотна за един, но неудобна за друг. Независимо, дали ще избереш висок, среден или нисък захват на глезена, всички останали качества на обувките няма да се променят. Както казахме, всеки детайл от спортните обувки за волейбол е важен, затова много от моделите имат добавена синтетична кожа в областта на пръстите.

Вече знаеш, защо професионалните волейболисти не тренират с кецове, разбери и как ги поддържат. Вдигни играта си на следващо ниво, като заложиш на правилните за спорта маратонки. Ние от PrimeGear.bg, ще те подкрепим, предлагайки ти актуални модели волейболни обувки Asics. Избери, най-добрите от най-добрия.