Изборът на обувки по принцип е важен, ако искаш да ти служат дълго време. Когато става дума за спортни обувки обаче, внимателният избор е задължителен. Защото по време на тренировка имаш нужда не само от комфорт, но и от перфектно сцепление, омекотяване на подметката, стабилност при всяка крачка и най-важното протекция, предотвратяваща нежелани травми. Натоварването, което понасят спортните обувки е доста по-различно от ежедневното им носене. Ето защо, имаш нужда от правилния чифт обувки, съобразен със спецификите на спорта, който тренираш.

Ние от PrimeGear.bg сме наясно, че разнообразието от модели и марки може да бъде доста объркващо. Затова нашия съвет е само един - винаги залагай на доказани спортни брандове и оригинални продукти. Постарали сме се при нас да откриеш и двете заедно. Доказаните спортни марки UNDER ARMOUR и ASICS, представени от актуалните им колекции спортни обувки и маратонки. Оригиналността на всеки модел е гарантирана с всички необходими лепенки и стикери, от самите производители.

Необходимостта от висококачествени спортни обувки

За да останеш напълно концентриран по време на тренировка, спортните ти обувки трябва да бъдат твой верен съюзник, а не проблем, който искаш да събуеш. Така че, комфортът е първото и най-важно нещо, заради което да избереш висококачествени спортни обувки.

Специфичните характеристики на всеки спорт. За да бъдеш продуктивен и усилията ти да бъдат ползотворни обувките, с които тренираш трябва да бъдат подходящи за спорта. При борбата например, така наречените борцовки са създадени, за да ти осигурят максимално сцепление, без да нараняват тепиха. Маратонките за тенис на корт са проектирани според настилката на корта, маратонките за волейбол, осигуряват перфектно сцепление с хлъзгавия под на игрището, изключително важно при приземяване. Можем да продължим още дълго.

Накратко: за да се чувстваш комфортно, и да се възползваш от всички иновации на спортните брандове, които ще ти помогнат да покажеш най-доброто, на което си способен - имаш нужда от висококачествени спортни обувки.

 Как да направим правилния избор ?

Знаем, че разнообразието от спортни обувки на пазара е огромно, и за непрофесионалните атлети и хората, спортуващи за удоволствие изборът на точния чифт спортни обувки може да бъде истинско предизвикателство.

Най-лесният вариант в този случай е да заложиш на PrimeGear.bg. При нас ще откриеш качествени спортни обувки за различни спортове на достъпни цени. Ако си решил обаче, да извървиш цялото приключение сам, ние сме ти подготвили кратък чек-лист, с който лесно да се ориентираш при избора.

  • Заложи на оторизиран магазин - когато търсиш оригинални спортни обувки с доказани характеристики, винаги обръщай внимание на магазина, от който ги купуваш. Само оторизиран магазин както физически, така и онлайн, може на 100 % да ти предложи оригинални продукти. Не че се хвалим (добре де, малко), но PrimeGear.bg е единствения оторизиран дигитален магазин на UNDER ARMOUR България и "Златен партньор" на ASICS за България.
  • Обърни внимание на подметката - винаги обръщай внимание на подметката на спортните обувки, които избираш. От една страна тя трябва е съобразена със спорта, за който са ти нужни обувките. За тенис на корт - подходяща за клей, за борба - добре е да е разделена, за бягане - максимално олекотена и ударопоглъщаща. От друга страна, подметката на спортните обувки трябва да бъде достатъчно гъвкава, за да не ограничава свободата на движенията ти.
  • За какво са подходящи - най-често хората търсят спортни обувки с определена цел. Още по-често доказаните производители на спортно обувки описват характеристиките на моделите и за каква цел точно са подходящи. Ето защо, не е достатъчно да избереш просто маратонки за бягане - ASICS предлагат огромно разнообразие само в тази категория, като се различават дори по начина ти на бягане. Кратък и бърз спринт или продължително маратонки бягане. Всяка подробност има значение.
  • Технологиите, които са използвани - колкото и грандиозно да звучи дадена иновация или технология при спортните обувки, тя трябва да бъде подходяща за теб. Тук може би ще са ти нужни най-сериозни усилия при избора. Ако ти си бегач и UNDER ARMOUR представят най-новата си иновация при обувките за хайкинг, за теб няма да има особена полза. Важно е да обърнеш внимание на технологиите, вложени в спортните обувки за твоя спорт. Карбоновата пластина, помагаща за по-лесния преход пета-пръсти от ASICS е наистина добра новина за бегачите.
  • Проветривост - спортните обувки независимо от спорта, трябва да могат да "дишат". Тази характеристика е изключителна важна не само самата обувка, но и за твоя комфорт. Циркулацията на въздуха помага, потенето по време на интензивна тренировка да не ти създава дискомфорт, както и за по-дългия живот на обувките ти.
  • Начин на изработка - наясно сме, че няма как да посетиш всяка фабрика за производство на спортни обувки, за да избереш точните. Знаем обаче, и какво качество ти предлагаме ние от PrimeGear.bg. Всяка оригинална спортна обувка UNDER ARMOUR минава строг контрол преди да достигне до потребителите на бранда. ASICS стигат още по-далеч. Марката разполага с Изследователски институт ASICS, където се извършват множество тестове на спортните обувки, заедно с професионални атлети.

 Primegear.bg – магазинът за качествени спортни стоки

Както вече казахме, можеш да разчиташ на нас. Защото освен огромното разнообразие от модели, подходящи за различни спортове, на PrimeGear.bg ще откриеш само оригинални продукти с доказан произход. Като единствен оторизиран онлайн магазин на UNDER ARMOUR България и “Златен партньор” на ASICS за България, заставаме зад всяка обувка, която ще намериш при нас. Благодарение на тези партньорства, нашите клиенти могат да се възползват от винаги актуални модели. Последните колекции спортни обувки на UNDER ARMOUR и ASICS са вече на сайта ни. И честно казано, двата бранда успяха да впечатлят дори нас.

Погрижили сме се, освен безкомпромисното качество и разнообразието, да отделим специално внимание и на цените. Ела на PrimeGear.bg и вземи твоя чифт качествени спортни обувки на достъпни цени. Ние вярваме, че качествената спортна екипировка е създадена, за да ти помогне да покажеш най-доброто, на което си способен. А резултатите, които постигаш трябва да зависят от усилията и мотивацията ти, не от цената. Както винаги сме твърдели, ние от PrimeGear.bg сме от твоя отбор. Качествените спортни обувки - също. Довери се на UNDER ARMOUR и ASICS и прескочи собствения си рекорд.