Както става ясно от заглавието, имаме страхотна новина. PrimeGear.bg става спонсор на Ръгби клуб Балкански котки - гр. Берковица. Не за първи път подкрепяме български спортисти, и не смятаме скоро да спрем. Искрено вярваме, че качествената спортна екипировка помага за по-доброто представяне на терена. Но понеже ние сме PrimeGear.bg, само това не ни е достатъчно. Това е и причината за пореден път да станем спонсор на български спортисти.

Ръгбито като спорт

През последните години, ръгбито набира все по-голяма популярност не само в България, но и в световен мащаб. Разбира се, за сега не може да надмине интереса, който предизвиква футбола, но в спорта нищо не е сигурно.

Според легендите (и не само) ръгбито възниква като спорт през 1823 г. благодарение на едно борбено момче Уилям Уеб Елис. Докато играел футбол със съучениците си в училището в град Ръгби (Англия), Уилям грабнал топката с ръце и се затичал към противниковата врата, за да отбележи точка.

Целта му била да направи всичко възможно, за да донесе победа на отбора си. Дори и не подозирал, че с тази инстинктивна постъпка ще постави началото на грандиозен спорт като ръгбито.

Днес този спорт продължава да символизира точно това - желание за победа с всички сили. И не, ръгбито не е “прегазване на противника, за да вземеш топката”. Въпреки че, имаш право да хващаш топката с ръце, да я риташ, да я задържаш правилата на играта са изключително строги. Едно от най-важните правила в този спорт е винаги да играеш безопасно за себе си и за останалите на терена.

За да бъдеш добър ръгбист се изискват много качества, не е достатъчно само да си голям и силен. Нужни са ловкост, бързина, комбинативно мислене, смелост, защото на терена динамиката е огромна.

За да покажеш най-доброто, на което си способен обаче, имаш нужда от качествена спортна екипировка. И ето тук, ние от PrimeGear.bg се намесваме. Екипът ни не може да направи есе на терена (поне за сега), но може да подкрепи българските спортисти, които могат да го направят.

За клуб Балкански котки - гр.Берковица

Това е отбор с дългогодишна история и наистина впечатляващ брой победи в този спорт. Но не това е основната причина, която ни накара да подкрепим точно Ръгби клуб Балкански котки. Ние от PrimeGear.bg винаги сме смятали, че спортът е много повече от резултати и цифри. Спортът е способен да обеди различни хора в една обща цел, спортът изгражда характер, дух и дисциплина.

Ръгби клуб Балкански котки е доказателство за това. Създаден през далечната 1974 година от Димитър Аврамов, този клуб успява да обедини целия град Берковица. От учениците, които са били пионерите по това време в спорта, до командира на поделението, който разрешил мачовете да се играят на стадиона на военните.

Балкански котки изпъкват и с друго много силно качество - смелост. През 1982 г. спортът и отборът вече били познати в България, завоювайки титли на Републиканското първенство, но предстояло нещо много по-голямо. До този момент нито един от отборите не се е състезавал извън пределите на страната. Балкански котки получават възможността да се изправят срещу отбор от страните в соц. лагера. Пада им се Румъния и отборът Clubul Sportiv Scolar “Triumf” Букурещ, който е най-добрият по онова време.

Въпреки резултата Балкански котки не се предават и се борят до край. Духът на спорта и честта на България са ценностите, които защитават до последно.

Това правим и ние. Не спираме (колкото и да е трудно) да подкрепяме български спортисти. Не спираме да се развиваме, за да бъдем по-добри за нашите клиенти и не спираме да ти предлагаме само качеството, което заслужаваш. Защото ние сме онлайн магазин за оригинална спортна екипировка и спортният дух е част от философията ни.

PrimeGear.bg става спонсор на РК Балкански котки

Както вече казахме, ние не можем да направим есе на терена, но можем да подкрепим българския отбор, който го може.

Точно както господин Оницука създава ASICS, с идеята, че спортът ще повдигне духа на младежите в следвоенна Япония, така и ние знаем, че подкрепяйки български спортисти, ще им помогнем да покажат най-доброто от себе си.

Оригиналните спортни стоки на доказаните брандове UNDER ARMOUR, ASICS и NEBBIA неслучайно са на сайта ни. Всеки от тях има своята вдъхновяваща история, и всеки от тях заслужава мястото си в магазина ни. Но те са не само най-доброто на пазара за спортни стоки, те са символ на непримиримия спортен дух и постигнат успех.

Ръгби клуб Балкански котки е пример за същия дух и ценности. Ето защо, повтаряме още веднъж добрата новина (още по-тържествено) PrimeGear.bg става спонсор на РК Балкански котки.