Вероятно и ти си се чудил, кое прави маратонките за тенис на корт, толкова необикновени кецове. Сигурни сме, че притежаваш поне няколко чифта спортни обувки и смяташ, че все един от тях ще ти свърши същатата работа. Може и това е възможно! Но разбира се, зависи от целта, която искаш да постигнеш. Ако тя е разходка по тенис корта и позиране за профила ти в социалните мрежи, спокойно можеш да вземеш чифта, които харесваш най-много и да се отправиш към близкия терен. В случа, че смяташ да тренираш и дори да побеждаваш, в този изключително бърз спорт, ще бъдеш разочарован. Налага се да прибереш любимите кецове и да се насочиш към качествените обувки за тенис. Защото тренировките, а още по-малко победите, не са нещо, което правиш за малко и когато имаш време. Влагайки много труд и усилия в тях, е нужно да се погрижиш на първо място за здравето си, а след това и за комфорта. Интензивните тренировки, натоварват глезените, колената и гърба ти. Ето защо, трябва да обърнеш внимание на тенис екипировката, в частност тенис маратонките. Те не само ще ти помагат да си по-бърз и ефективен, но и ще поддържат правилната стойка на тялото ти. А сега, нека ти разкажем с какво се различават маратонките за тенис от останалите страхотни спортни обувки.

Кое прави маратонките за тенис по-специални?

Казано с три думи - всичко по тях. Обяснено по-подробно започваме от мрежестата горна част, която осигурява по-добра проветривост, стелка подпомагаща отскачането ти, GEL технология в предната и задната част на обувката, която омекотява приземяването. TRUSSTIC система под средната част на ходилото, предотвратяваща усукването, мека междинна подметка за по-добро пружиниране и високоустойчива каучукова подметка, съобразена с вида настилка на тенис корта. Всяка част от обувките за тенис на корт е от значение, за да можеш ти да се представиш по най-добрия начин.

Може би, вече се досещаш кои са спортните обувки, които ще успеят да ти осигурят всичко това, допълнено с безкомпромисно качество - тенис маратонките ASICS. Японският бранд е дългогодишен лидер, в производството на мъжки и дамски маратонки за тенис. Благодарение на иновативните технологии, които използва, смятаме, че още дълго ще се задържи на челните позиции, давайки ти най-доброто на пазара. Малко се отклонихме от темата, но когато става дума за качествени тенис обувки, не можем да не споменем Asics.

Различни тенис кортове, различни тенис маратонки

Една от основните черти, която различава маратонките, подходящи за корта е подметката. В зависимост от вида на настилката, е важно да подбереш модела на обувките си.

Маратонки с All Court подметка за всички покрития

Най-лесният вариант е да заложиш на тенис маратонки с така нареченото All Court или универсално покритие. Предимството им е, че няма да е нужно, да сменяш маратонките си, при смяна на терена. Недостатъкът им, че са по-подходящи за начинаещи или средно напреднали. Защото с тях получаваш от всичко по малко, а когато става дума за професионален спорт имаш нужда от специфични характеристики на обувките.

Тенис маратонки за зали и твърди покрития

Когато теренът е твърд, подметката трябва да е здрава. Това е и предимството на маратонките за Hard Court и зала. Иновативната каучукова смес ще ти осигури дълъг живот на обувките, докато GEL технология ще омекоти всеки отскок, за да не страдат стъпалата ти от настилката. Характерна за този тип тенис маратонки е допълнителната опора в задната част, която поддържа глезена ти и те предпазва от травми.

Тенис маратонки за Clay Court

Само когато не си играл върху клей, не знаеш колко са важни качествените тенис маратонки. Тази песъчлива настилка, прави играта още по-сложна, защото характеристиките ѝ се променят от метеорологичните условия. Ето защо ти трябва да си подготвен с най-доброто. За това не се учудвай, че пак ще споменем Asics. Най-важното при маратонките за клей е сцеплението, което ти осигуряват. При повечето модели, подметката има така наречената зиг-заг шарка. Благодарение на нея, клеят не се натрупва в отворите на подметката и ти получаваш перфектно сцепление по време на цялата игра. Друг много важен компонент на маратонките за тенис, подходящи за глинена настилка, е формованият елемент под средната част на ходилото, който предотвратява усукването. Резките движения, необходими за перфектния удар ще бъдат доста по-стабилни с него. Тъй като, имаш нужда от бързо придвижване въпреки настилката, тези модели са снабдени с повдигната странична подметка, която ще ти осигури стабилност при бягането на страни или към крайната линия за дълги удари.

Какви са предимствата да тренираш с оригинални тенис маратонки?

Избирайки, тенис маратонки с доказан произход, ще можеш да разчиташ на всички иновативни технологии, вложени в тях. С оригинални маратонки за тенис, ще получиш не само гаранция за характеристиките им, но и предимства като предпазване от контузии. Произведени и изпробвани с професионални атлети, марковите тенис маратонки са подсилени точно където е нужно, за да поддържат стъпалото ти правилно и олекотени достатъчно, за да не чувстваш умора. Високата предна част на подметката пък, характерна за спортните обувки за тенис, предпазва пръстите ти от нараняване и едновременно с това, ти помага за по-добър баланс.

Вече знаеш, какво различава маратонките за тенис от останалите спортни обувки. Разбра и кой е спортният бранд, който ще ти предложи това, което заслужаваш. Затова, няма какво да се чудиш вземи маратонки за тенис Asics от PrimeGear.bg и покажи най-доброто, на което си способен.

Защото ранг листите се менят, качеството, което ще намериш при нас - не.