Развлечение за едни и начин на живот за други, плажният волейбол е изключително динамична игра с бързо нарастващ брой почитатели. Гласуван като най-популярният плажен спорт, тази разновидност на волейбола ни предоставя страхотна възможност да бъдем активни по време на почивка, и също така да се насладим на майсторството на праквикуващите плажен волейбол като професия.

Всичко започнало в Хавай през 1915 година – на плажът Уайкики била поставена волейболна мрежа. Спортът е бил предназначен да бъде още една форма на забавление на плажа, но поради ниската поддръжка и висок интерес бързо се разраснал. Още през 1930-те навлиза и в България, а само 20 години по-късно се провели и първите състезания. Най – важният исторически момент настъпва през 1986 година, когато плажният волейбол е официално признат от Интернационалната Волейболна Федерация. Оттогава развитието му е безспирно – появявайки се като демонстрационно събитие на Олимпийските игри през 1992 година и правейки своя дебют като олимпийски спорт през 1996 година в Атланта. В днешно време спортът е признат от всички фенове на красивата игра и се нарежда близо до своя първоизточник по полулярност.

Макар да са сходни спортове, плажният волейбол има осезаеми разлики в правилата от волейбола в зала. На първо място, на игрището има по-малък брой играчи – само двама. Съответно и размерът е намален, но пък използваната топка е с по-голям диаметър и по-твърда, за да отговаря на външните условия. Играе се до 2 сета до 21 точки, като тайбрекът е до 15 точки. А най-интересното е, че отборите сменят местата си на всеки 7 точки, по този начин слънцето бива отстранено като решаващ изхода на мача фактор. А ако твоите опоненти не вярвят, можеш да им покажеш, че минаването под мрежата в чуждото поле е позволено стига да не пречиш на опонента.

Екипът на PrimeGear е привърженик на активния начин на живот и ние смятаме, че плажният волейбол е страхотен начин да запазиш формата си по време на почивка, а също така и да се забавляваш в същото време. Затова ти предлагаме нашата селекцията топки за плажен волейбол и аксесоари. А ако все още не си си взела бански, можеш да видиш нашите дамски предложения тук.