Цялостен наръчник за избор на спортно облекло

Заедно с екипа на Nebbia ще ти покажем как да избереш правилния за теб артикул според композиция и материал. Всяка спортна материя има своите плюсове и минуси и ние ще ти помогнем да инвестираш в правилните за теб, за да постигаш още по-добри резултати.

Преди старата тениска и нормалния анцуг бяха достатъчни за тренировка, но с напредването на технологията последвахме и ние с най-разнообразни модели. Подобно на детайлно планираната тренировка, точно подбраното спортно облекло може да определи дали ще можеш да дадеш всичко от себе си. Всеки материал е различен и носи своите предимства и недостатъци, затова трябва да избереш подходящия за твоя спорт. С нашия наръчник изборът ти ще бъде улеснен, а също така ще обясним и как да поддържаш определените продукти.

Йога, Пилатес и Тренировки с ниска интензивност

Памукът е пригоден за активности с ниска интензивност. Той е натурален материал, който е мек, промокаем, приятен на допир и устойчив на разпъване и изтъркване. Поради абсорбиращата си способност материята от памук е склонна да не задъжра неприятни миризми. В комбинация с полиестер и лен формира страхотна изработка – лека, задържаща формата си, охлаждаща в летния сезон.

Можеш да намериш продукти с този състав в мъжката ни част от колекцията на Nebbia – дали ще избереш тениските с 40% лен или шортите с 12% полиестер, със сигурност ще се насладиш на прекрасен дизайн и широка употреба.

Тренировки с висока интензивност и групови тренировки

Ако тренираш с по-висока интензивност, то облеклото ти трябва да е издръжливо и способно да се адаптира спрямо твоето темпо. В този случай синтетични материали като полиамид са най-добрият избор. Полиамидът е изключително дълготраен, неабсорбиращ потта и бързосъхнещ – страхотен избор за най-ожесточените тренировки.

Пригодени за този вид тренировка са дамските клинове Scrunch Butt в цветове оранжев, кайсия, и Aloha Babe, а перфектен завършек на тоалета ти ще бъде дамският топ Sandra D.

Тренировки навън и във фитнес зала

Ако обичаш да разнообразяваш тренировките си ти препоръчваме да избереш универсален спортен материал като полиестера. Той е изключително популярен поради своите издръжливост и умение да отблъсква потта. Освен това, структурата му не позволява задържането на микроорганизми и гарантира запазването на оригиналия цвят на продукта. За постигане на оптимална гъвкавост към полиестера често се добавя еластан. Комбинираната материя е приятна при докосване и се разтяга и свива заедно с движенията на тялото.

Дори и пластмасите са направени от полиестер, а именно колекцията Ocean Selected е направена изцяло от рециклираните пластмаси от океана. Със Seaqual материята можеш да се насладиш на чудесна тренировка и същевременно да премахнеш 8 пластмасови бутилки от дъното на океана.

 

Динамични тренировки с висока интензивност

По време на динамична тренировка, когато мисълта ти е единствено насочена към изпълнението на упражненията, ставите и мускулите ти се нуждаят от допълнителна опора. Компресионните материали се притискат в тялото ти, по този начин подобряват транспортирането на кислород и забързват кръвотечението. Ускореното изхвърляне на млечна киселина от мускулите осигурява и доста по-бързо възстановяване, съпроводено с намален риск от контузии. Комресиращият материал е издръжлив, гъвкав и ефективен в премахването на потта.

Можеш да намериш продукти с функционалността от компресиращите материи в INTENSE и Honey Bunny колекциите.

Грижа за спортното облекло

Със следните съвети ще можеш да използваш любимите си продукти възможно най-дълго време:

  • Пери ги на не повече от 40 ° C
  • Глади ги без пара и на не повече от 110 ° С
  • Не слагай продуктите в сушилня
  • Винаги следвай указанията на етикета
  • Ако не носиш някой артикул те съветваме да го дариш или рециклираш

Изборът на качествен и правилен материал може да се окаже решаващият фактор относно предпазване от контузия или запазване на оптимална телесна температура по време на тренировка. С подходящата материя ще можеш да надминеш себе си, започвайки още от днес!