Защото търсиш безкомпромисно качество, иновативни технологии и неповторим комфорт в един, а не в три отделни чифта дамски маратонки.

ASICS ти предлага точно това.

Ако това изречение не е достатъчно, за да избереш новия си чифт дамски спортни маратонки ASICS, то следващите няколко със сигурност ще бъдат.

ASICS е сред онези спортни брандове, които е трудно да пренебрегнеш. Още със създаването си той предизвиква фурор с иновациите, които представя. Като всяко велико нещо по света и създаването на бранда е било замислено като “простичка идея”. А именно, чрез спорта да се повдигне духа и морала на младежите в следвоенна Япония. По-точно след загубата на Втората световна война.

Днес, тази “простичка идея” поставя марката на 5-то място в света, сред най-големите компании, произвеждащи спортно облекло и обувки.

Първите спортни обувки, върху които господин Оницука (основателят) и екипът му работят, са баскетболни маратонки. Днес ASICS предлагат огромно разнообразие от модели, съобразени не само със спецификите на различни спортове, но и с физическите качества на всеки спортист. Да, точно така. Всеки, избрал спортни маратонки ASICS има пълното право да се чувства специален, защото марката предлага модели, които отчитат не само разликите в пола (за спортните обувки това има огромно значение), но и начина на стъпване, стила на бягане (за бегачите) както и още много подробности, които ще те накарат да се чувстваш наистина комфортно. За това обаче, ще ти разкажем по-надолу в текста.

Сега имаме още едно “защо”, на което бързаме да отговорим.

Защо ASICS е водещ световен бранд за спортни маратонки ?

Защото ASICS ти предлага най-доброто от най-доброто. Да знаем, че звучи като слоган, но когато говорим за маратонките за спорт на ASICS ни е трудно да се изкажем по друг начин.

Това, което прави спортния бранд водещ в световен мащаб е японския перфекционизъм и постоянното усъвършенстване. Всеки следващ модел дамски спортни маратонки (и не само дамски) е по-добър от предишния. Всяка следваща колекция е по-комфортна и функционална в сравнение с предишната, защото ASICS вярват, че движение (напред) е начина за щастлив живот.

Започвайки от името на бранда, което е акроним от фразата “Здрав дух, здраво тяло”, минавайки през тестването на прототипите с професионални атлети до създаването на институт по спортни науки ASICS. Всяка крачка, която предприема марката е свързана с подобряване и усъвършенстване на спортните стоки, които предлага на своите потребители.

Неслучайно, маратонките за спорт на ASICS участват в няколко олимпиади. Дори нещо повече, спортни маратонки ASICS се превръщат в официалните обувки на олимпиадата в Мексико.

Това са само част от причините ASICS да се нарежда сред водещите световни марки, произвеждащи спортни дрехи и обувки.

Какво отличава спортните маратонки ASICS ?

Както се казва, да си дойдем на думата, в нашия случай на заглавието - защо си струва да закупиш дамски маратонки ASICS ?

Това, което отличава дамските спортни маратонки ASICS от всички останали модели на пазара, са иновативните технологии и постоянното усъвършенстване. Знаеш ли, че ASICS не обявяват един модел за “нов”, ако той не подобрява поне 5 от характеристиките на предшественика си ?

Относно иновативните технологии, които брандът използва, за да направи спортните си маратонки по-добри, бихме могли да напишем малка книжка, но ще се ограничим до най-известните от тях.

  • ASICS GEL технологията - лабораторни създадената междинна подметка в спортните маратонки ASICS, има задачата да омекоти всяка твоя стъпка. Поемайки удара при скок и приземяване, тя намалява вибрациите към стъпалото и глезена.
  • ASICS TRUSSTIC SYSTEM - разработена от бранда, заедно с професионални атлети, тази иновативна технология в маратонките за спорт подобрява стабилността и баланса. За да стъпваш с увереност при всяка крачка.
  • ASICS AHAR - PGUARD - това е комбинация от технологии, които пренесоха дамските маратонки за тенис на друго ниво. AHAR увеличава сцеплението на външната подметка с терена, докато PGUARD защитава пръстите ти по време на игра.
  • Карбоновата пластина на ASICS - това е може би една от най-коментирани иновации на бранда. Създадена за бегачи, тази технология ти позволява да постигаш по-добра производителност на пистата, независимо дали става дума за спринт или маратон.

Какво означава разнообразие за ASICS ?

Ето тук вече, можем да напишем и по-голяма книга.

Спокойно, продължаваме по същество.

С дългогодишната си история и стремеж към постигане на нови върхове, ASICS е бранд, който предлага наистина голямо разнообразие от спортни обувки.

Можеш да откриеш дамски спортни маратонки ASICS за волейбол, маратонки за баскетбол, дамски маратонки за планински спортове / хайкинг, дамски маратонки ASICS за зала, и дори casual модели, които са подходящи за ежедневието. Безспорни фаворити обаче си остават дамските маратонки ASICS за тенис и дамските маратонки ASICS за бягане. На който и модел от тези две категории да заложиш, можеш да си спокойна, че си направила перфектен избор.

Освен дамски маратонки, създадени за конкретен спорт и съобразени с характеристиките му, ASICS предлагат разнообразие и при самите модели. Те са един от малкото спортни брандове, които обръщат внимание на нуждите не само на професионалните атлети, но и на всички свои потребители. Така например, в зависимост от начина, по който стъпваш можеш да избереш модел, съобразен с пронацията на стъпалото ти.

Един от най-коментираните “комплименти”, които ASICS направи за своите потребители беше пускането на маратонки за бягане с карбонова пластина. На пазара излязоха три модела, различаващи се по “извивката” на подметката. Целта на бранда беше, потребителите му да имат възможност да се възползват от предимството на карбоновата пластина по своя начин. Всеки от трите модела отговаря на различен стил на бягане.

 Избери спортни маратонки на ASICS от PrimeGear.bg

За да се възползваш от всички изброени предимства на дамските спортни маратонки ASICS е важно те да бъдат оригинални. PrimeGear.bg е мястото, което ти гарантира, че ще получиш точно това.

Като “Златен партньор на ASICS за България” ние ти предлагаме само оригинални модели дамски маратонки за спорт ASICS. Дори нещо повече, това партньорство ни дава възможността да ти предложим достъпните цени, които виждаш на сайта ни. Това се отнася и за актуалните модели от последните колекции на бранда.

Не прави компромис с качеството. Вземи това, което заслужаваш и покажи най-доброто, на което си способна.