Независимо дали си професионален атлет или спортуваш за удоволствие, имаш нужда от качествена спортна екипировка, която да ти осигурява абсолютен комфорт при всяко движение. Като онлайн магазин за  спортни дрехи и обувки, ние сме напълно наясно, че не съществуват “универсални” спортни дрехи (поне засега), които да отговарят на характеристиките на всички спортове. Затова, когато подбираш спортната си екипировка е важно тя да бъде не само качествена, но и подходяща.

Сигурни сме, че ще се съгласиш с нас, че перфектните маратонки за тенис, няма да ти осигурят нужния комфорт при продължително маратонско бягане, въпреки невероятното им представяне на корта. Същото се отнася и за спортните клинове. Иновативните технологии, които големите спортни брандове като UNDER ARMOUR, ASICS и NEBBIA ти предлагат, значително улесняват избора на подходящата спортна екипировка. Въпреки това, ние от PrimeGear.bg ще си позволим да ти дадем няколко съвета, при избора на подходящ клин, съобразявайки се със спецификите на спорта, който практикуваш.

Какви са характеристиките на качествените спортни клинове ?

Не е мит, че спортните клинове са сред най-удобните дрехи за тренировка. Мит е обаче, че всеки спортен клин е подходящ за всеки спорт и вършат една и съща “работа”. За да се възползваш от предимствата, които осигуряват качествените спортни клинове трябва да знаеш как да ги подбереш. Ето защо, ние от PrimeGear.bg се постарахме да отбележим най-важните характеристики, по които да се ориентираш. Разбира се, най-лесният вариант е да избереш клин за спорт от предложенията на сайта ни. Но, ако все пак държиш сам да се ориентираш “на пазара” е добре да направиш един screenshot на следващите редове.

  • Винаги обръщай внимание на производителя - никой голям спортен бранд, няма да ти предложи спортен клин със съмнително качество. Неслучайно, ние сме заложили на доказаните спортни марки UNDER ARMOUR, ASICS и NEBBIA.
  • Материята е изключително важна - за да ти осигури нужните комфорт и еластичност, клинът за спорт трябва да бъде от иновативни специално произведени материи. Чистият памук би бил много мек, но не е достатъчно еластичен.
  • Талията - качествените спортни клинове винаги разполагат с такава. И тук не става дума за ластик, който да бъде поставен в горната част. При мъжките и дамските спортни клинове, талията е важен компонент от цялата екипировка, тъй като тя оказва поддържащ ефект на кръста. В зависимост от спорта, който практикуваш можеш да избереш дали да бъде висока, стандартна или ниска, но никога липсваща.
  • Дължината - големите спортни брандове, винаги се стремят да ти осигурят максимален комфорт. Ето защо, те ти предлагат различни дължини на спортните клинове. При тренировки в горещо време е добре да заложиш на къси клинове за спорт, които ще позволят естествено охлаждане на тялото.
  • Иновативни технологии - това е основното качество, което отличава качествените спортни клинове от всички останали на пазара. Материя отвеждащата потта от тялото, материя запазваща топлината при тренировки в студено време, прецизно проектирана кройка с push-up ефект, специални mesh полета, за по-добра циркулация на въздуха и по-комфортно усещане.

Това са най-общите характеристики, които да съобразиш при избора на качествен клин за спорт. Ако искаш да се възползваш от предимствата на дамските и мъжки спортни клинове с иновации като UA HeatGear, Charged Cotton или SEAQUAL материята, избери своя модел от PrimeGear.bg.

Какви са ползите от носенето на спортен клин по време на тренировка ?

Освен очевидните комфорт и свобода на движенията, клиновете за спорт имат още няколко предимства, заради които си струва да ги включиш в спортната си екипировка.

Дамските спортни клинове - прилягат плътно, без да създават чувство за стягане. Така, те ти осигуряват възможността да се движиш свободно при всяко упражнение. Неслучайно спортните клинове за жени са предпочитани при спортове, изискващи гъвкавост като йога, пилатес, кросфит. Високата талия на дамските клинове за спорт е не само модна тенденция, но и необходимост при интензивни тренировки, натоварващи цялото тяло. Придържайки, кръста ти в стабилна позиция, ти ще можеш да насочиш повече енергия и сила към ръцете и краката си. И разбира се, подчертаване на фигурата. Дамските клинове NEBBIA ти предлагат не само перфектно качество, но и страхотен push-up ефект, който подчертава извивките ти. Бъди неотразима във фитнеса и се наслаждавай на комфорт при всяко упражнение, с колекциите на NEBBIA.

Мъжките спортни клинове - прилягат удобно и ти позволяват да повишиш нивото на тренировката си. Най-голямото предимство на спортните клинове за мъже е компресионния ефект, който оказват върху мускулите ти. Това означава, че мъжкият клин за спорт поддържа мускулите ти в тонус, дори когато ти почиваш. Неслучайно спортните клинове са толкова разпространени сред професионалните атлети, играейки ролята на “амортисьор” клинът за спорта намалява вибрациите върху мускулатурата и осигурява протекция от нежелани травми.

Как да избереш подходящ клин за спорт?

Вероятно, нямаш нужда от повече съвети, но като твой доверен партньор при избора на оригинална спортна екипировка, искаме да бъдем изчерпателни. Защото, е наистина важно да съобразиш не само характеристиките на спортния клин, но и подходящия модел за спорта, който практикуваш.

Спортни клинове за бягане

Имайки предвид интензитета на тренировките при този спорт, особено когато става дума за бързи спринтове, спортните клинове трябва да бъдат от максимално олекотени материи. Големите спортни брандове като UNDER ARMOUR, ASICS и NEBBIA ти предлагат точно това. Дамските клинове за бягане разполагат с mesh панели, който позволяват по-добро охлаждане на тялото, докато мъжките клинове за бягане, разчитат повече на иновативните технологии като HeatGear Armour. Дължината подбери според сезона, а талията според предпочитанията ти. При клиновете за бягане можеш да си позволиш и “лукса” да разполагат с джоб, в който да прибереш личните си вещи.

Спортни клинове за фитнес

При избора на спортен клин за фитнес е изключително важно да обърнеш внимание на талията. Дамските клинове с висока талия са подходящи както за натоварващи тренировки в залата, така и за комфорта по време на йога, пилатес, кросфит. Поддържащата функция на високата талия ще намали натоварването в кръста и ще ти осигури опора при всяко упражнение. Фитнес клиновете за жени NEBBIA, са проектирани със страхотен push-up ефект, който ще подчертае извивките както само словашкият бранд може. Довери се на NEBBIA и бъди неотразима в залата. Мъжките клинове за фитнес, поддържат мускулатурата стегната, като намаляват шансовете за нежелани контузии. Особено подходящи са за силови тренировки и интензивни кросфит занимания.

Спортни клинове за планина / хайкинг

Когато си в планината комфорта и качествената спортна екипировка са повече от задължителни. Ето защо, най-голяма тежест при избора на спортен клин за планина / хайкинг имат иновативните технологии. Дамските клинове, подходящи за планине, е добре да бъдат с висока талия. Продължителното носене на туристическа раница, оказва влияние върху кръста, затова е по-добре да бъде защитен. Технологии като HeatGear Armour при мъжките клинове за планина / хайкинг, позволяват перфектно прилягане и усещане за “втора кожа”, което си е сериозно предимство. При планинските спортове най-добрия вариант за “екипиране” е обличането на слоеве. Мъжките клинове за спорт ще ти осигурят комфортен първи слой, на който можеш да се довериш напълно.

Защо да вземеш оригинален спортен клин от PrimeGear.bg ?

Ние от PrimeGear.bg знаем колко е важно спортната ти екипировка да бъде с безкомпромисно качество. Ето защо, при нас ще откриеш единствено оригинални спортни клинове, които ще ти осигурят комфорт, свобода на движенията и предимствата на иновативните технологии. Довери се на PrimeGear.bg и вземи качеството, което заслужаваш.