Тенис

Дамски обувки за тенис

За да покажеш най-доброто от себе си на корта имаш нужда от тенис маратонки, които ще ти осигурят перфектно сцепление, ненадмината гъвкавост и комфортно усещане.

Подбрали сме дамски обувки за тенис, които притежават всичко това плюс дишаща горна част и ударопоглъщаща междинна подметка. Заложи на високото качество в онлайн магазина ни и се концентрирай върху играта и следващия турнир.

Какви модели тенис маратонки за жени ти предлагаме

Като лидер на пазара за спортни стоки и огромни фенове на тениса знаем, че всеки корт изисква специална подметка за максимално сцепление и подвижност. Можеш спокойно да ни се довериш, защото ние се доверяваме на Asics. Японският бранд не спира да подобрява технологиите вложени в моделите си за тенис, давайки ти най-доброто.

Дамските обувки за тенис от серията Asics Court FF Clay са снабдени с толкова много технологични функции, че ще изглеждаме като аматьори, ако не им обърнем специално внимание. Отлично абсорбиране на удара и омекотяване благодарение на запазената GEL технология на бранда. TRUSSTIC System за ненадмината стабилност дори при рязка смяна на посоката.

Само, който не е играл върху клей и то върху мокър клей, не може да оцени важността на това подобрение. И разбира се, пружиниращия ефект на FLYTEFOAM междинната подметка, за да увеличиш скоростта си на корта. За клей кортовете препоръчваме и  дамската серия Asics GEL RESOLUTION 8, която е синоним на стабилност. Функцията за контрол на въртящия момент във форта на петата прави тези маратонки повече от подходящи.

Ако усилията ти на корта са насочени предимно към скоростта и по-голямото му покритие Asics са се погрижили да създадат твоя модел. Серията Asics Solution Speed FF  е най-бързото предложение на бранда, гарантиращо по-добро абсорбиране на шока от удара, по-голяма гъвкавост и повече стабилност при резки движения. Протективната горна част характерна за тенис обувките също е подобрена. Олекотената и по-здрава каучукова смес приляга максимално плътно към върха на обувката, което спомага за по-прецизното ѝ балансиране. По този начин, когато се засилиш към другия край на корта вероятността от залитане напред е по-малка. Все пак става дума за спортни обувки при които всеки грам е от значение.

Но тъй като не всички дами играят върху клей кортове, сме подбрали дамски маратонки за тенис, подходящи за всякакви настилки.

Така наречените All Court модели на Asics се отличават с изключителна лекота около 270 г и сцепление, задоволяващо нуждите ти както за клей настилки, така и за твърди и тревни покрития. 

Какво отличава дамските обувки за тенис

На първо място теглото им. Това се дължи не само на по-малкото количество материали използвани за производството им, в сравнение с големите мъжки номера. Формата, размерът и пропорциите на всяка част от дамските тенис маратонки е съобразена с анатомичните особености на нежния пол. Тегло от около 270 г при дамските модели ще носи същото натоварване като 330 г при мъжките, за еднакъв период от време.

Доказаната прецизност на японския бранд е нещото, което го отличава и прави първия избор на професионалните атлети. Неслучайно Asics са лидер на пазара за спортни стоки.

Друга важна разлика между дамските и мъжките модели е формата на маратонката. При дамските обувки за тенис задната част към петата е по-стеснена, а предната по-широка. Имайки предвид анатомичните особености на дамското стъпало, Asics регулират и формата на вътрешната подметка, като повдигат средната част попадаща под свода, за по-комфортно прилягане.

Всяка дама колкото и да не е суетна обръща внимание на външния си вид. Това се отнася с пълна сила и за дамските спортни обувки. Японският бранд се стреми да задоволи и този каприз на своите потребители, затова при дамските модели винаги присъстват нежните цветове. Независимо дали са основни за цялата обувка или само при определен детайл, от Asics успяват да подчертаят 

Защо да избереш дамски маратонки за тенис от PrimeGear.bg

Защото искаш безкомпромисно качество, комфортно усещане и впечатляваща визия, докато се концентрираш върху следващия си удар с тенис ракетата.

Като Златен партньор на Asics за страната ние от PrimeGear.bg можем да гарантираме, че дамските тенис маратонки на сайта ни са всичко това. Актуалните модели и достъпните цени са само още една причина да заложиш на сайта ни. Не прави компромис със себе си, а се довери на доказаните спортни марки и покажи най-доброто, на което си способна.

Следващият голям турнир наближава, екипирай се.

Сортирай по
 • Ново
 • Цена
 • Име
 • Намаление
 • Най-продаван
Задай Възходяща Посока

Показване по 36 на страница
 • 24
 • 36
 • 48

26 позиции

Сортирай по
 • Ново
 • Цена
 • Име
 • Намаление
 • Най-продаван
Задай Възходяща Посока

Показване по 36 на страница
 • 24
 • 36
 • 48

26 позиции

Зареждане на продукт