Често задавани въпроси

Какво е PrimeGear.bg?

PrimeGear.bg е твоето място за пазаруване на спортни стоки. При нас ще откриеш едни от най-качествените и известни спортни марки, като Under Armour, Asics, Nebbia, Asics Performance, LetsBand и други.

Кой стои зад PrimeGear.bg?

Основан преди една година, PrimeGear.bg е собственост и запазена марка на "Гиър Ъп" ООД. Компанията е млада, но екипът, който стои зад нея притежава повече от 40 години сумарен опит в електронната търговия и дигитализирането на едни от най-големите Италиански и Български магазини.

Откъде зареждате стока и как да съм сигурен, че продуктите са оригинали?

Всички продукти, които можеш да откриеш на PrimeGear.bg са 100% оригинали, с доказан произход и качество. Всички артикули се предоставят директно от продуктовата колекция на официалния вносител за България за всяка от марките. В резултат на изключителните си партньорства, "Гиър Ъп" ООД предоставя на всичките си потребители 2 (две) години гаранция за всеки артикул.

За да се увериш сам в думите ни, можеш да провериш всяка твоя поръчка и артикул, който ти е доставен от нас. Той, задължително притежава всички лепенки, стикери и етикети, които са прикачени за него от официалния производител, както и задължително разполага с етикет, който съдържа пълната информация за артикула и неговия произход, на Български език.

Кои са партньорите на "Гиър Ъп" ООД?

"Гиър Ъп" ООД, още наричан PrimeGear.bg, има официален договор и партньорство с "Кей Ди Фужън" ООД, които са официален вносител за България на марките: Asics, Asics Performance, Asics Tiger, Onitsuka Tiger, Mikasa, Asics LifeStyle и др. Ние сме класифицирани като Златен Партьор (Golden Partner) на ASICS за България и отговаряме на всички стандарти, които марката налага и изисква.

PrimeGear.bg е единственият, официално оторизиран е-магазин на Under Armour България и официалният вносител на марката "Квантум Спорт" ЕООД. Всички продукти на марката са ексклузивно подбрани от колекцията на вносителя.

PrimeGear.bg е официален вносител на Nebbia за България и работи в тясно сътрудничество с производителя на марката.

За цялата страна, PrimeGear.bg разчита на куриерските услуги на "Еконт Експрес" ООД, като ти можеш да се възползваш от доставка до точен адрес или до техен офис.

Как да разбера кой е правилният за мен размер?

"Гиър Ъп" ООД полага непрестанни усилия за подобряването на функционалностите на PrimeGear.bg, както и предоставянето на максимално ясна и синтезирана информация за теб. В тази връзка, на всяка продуктова страница ще откриеш таблица с размери, която е съобразена с конкретната марка. В таблицата за обуви и маратонки ще откриеш пълната информация за номерацията, като задължително присъства US и EU размер, както и размерът на стелката в сантиметри.

При дрехите, освен стандартните обозначения за размерите, ще откриеш и информация за сантиметрите на ханш, торс и други части от тялото, които отговарят на съответния размер, като отново сме се погрижили таблицата да е стандартизирана спрямо съответната марка.

Мога ли да пробвам продукта преди да платя?

Всяка твоя поръчка се преглежда внимателно и удостоверява от Prime-консултант, който ще те консултира за правилният размер при необходимост. Освен това, държим на доброто обслужване и поради тази причина, всяка твоя поръчка пристига при теб със задължителна опция "Преглед и тест", с която нашите доставчици на куриерски услуги са задължителни да ти отделят достатъчно време, в което да прегледаш и премериш продуктите преди да ги заплатиш. Ако поради някаква причина, продуктът не е подходящ за теб или не отговаря на очакванията ти, можеш да откажеш продукта, като ще трябва да заплатиш единствено разходите по връщане на пратката към нас.

Доставиха ми продукт, но нямах възможност да го пробвам веднага. Има ли как да го заменя или върна?

PrimeGear.bg спазва напълно законодателните разпоредби на Р. България и всички продукти от твоята поръчка можеш да замениш или върнеш в 14 (четиринадесет) дневен срок от датата на получава. Можеш да откриеш детайлна информация как да върнеш пратка към нас в политиката ни за "Връщане и замяна".

Мога ли да върна продукт и да ми възстановите парите?

Разбира се, че можеш да върнеш всеки продукт. Но това трябва да се случи спрямо условията ни за "Връщане и замяна", но не по-късно от 14 (четиринадесет) дни от датата на получаването на продукта. Ако всички условия, посочени в политиката, са изпълнение - ние ще ти възстановим стойността на продуктите в рамките на 10 (десет) работни дни от датата, на която получим върнатите продукти.

Можеш да избираш между това да ти възстановим парите под формата на Prime точки, които да използваш при следващо пазаруване или да ни предоставиш банкова сметка, по която да преведем сумата. Ако все още не знаеш какво са Prime точките, сега е времето да те запознаем с нашата Потребителска Програма, по която пазаруваш, забавляваш се и печелиш в същото време.

*Бележка: "Гиър Ъп" ООД работи изключително прозрачно и всички парични средства постъпват и излизат единствено от банковите ни сметки. Ние не държим касови наличности и не изплащаме върнати продукти в брой.

Каква е цената на доставка?

Можеш да се възползваш от "Безплатна доставка" спрямо нашите общи условия и това става автоматично, ако поръчката ти надвишава 150 (сто и петдесет) лева. Това условие важи за всички продукти, включително и такива в промоция и/или разпродажба. Ако поръчаните от теб артикули са на стойност по-ниска от посочената, тогава ще трябва да заплатиш цената на доставка, спрямо тарифите и условията на Еконт Експрес. PrimeGear.bg има сключен договор за куриерски услуги на територията на България и директна интеграция с Еконт Експрес поради, което ще получиш цена на доставка преди да си завършил поръчката си.

Каква е цената на доставка?

Всяка поръчка, която е постъпила преди 16.00 часа в работен ден, се обработва и изпраща към склада в същия ден. Пратката се взима от куриер най-късно на следващият ден в 10.00 часа и бива доставена в същия или на следващият работен ден. При всички обстоятелства, PrimeGear.bg обработва и доставя твоите поръчки в рамките на 5 (пет) работни дни.

Харесах си продукт, но не откривам моя размер. Как мога да го поръчам?

PrimeGear.bg е дигитален магазин и единственият канал за продажба е този магазин. Всичките продукти, които са достъпни за продажба, са публикувани на сайта с техните налични размери. Ако не откриваш твоя размер, то най-вероятно е с изчерпана наличност. Можеш да се свържеш с нас на 0 700 20 252, за да проверим дали имаме възможност да изтегляне на допълнителни количества от близките до България складове на нашите партньори.

Какво ще трябва да заплатя, ако откажа поръчани продукти?

Ако твоята поръчка е доставена и при възползване от опцията "Преглед и Тест" си установил, че той не е точния размер или не оправдава очакванията ти - можеш да откажеш пратката, като в този случай ще заплатиш разходите по връщане. Ако си установил дефект или е била допусната грешка от наш консултант с избраните от теб артикули, то не трябва да заплащаш нищо, а само да ни уведомиш за настъпилото събитие и да откажеш приемането на продуктите.

Зареждане на продукт