Колкото и да не искаме градусите навън падат и снежната бяла зима е все по-близо. Ето защо, сега е моментът да обновиш спортния си гардероб и да се подготвиш с правилната спортна екипировка за тренировките навън. Ако пък, предпочиташ тренировките на закрито не се чувствай пренебрегнат, новите ни предложения от актуалните колекции на големите спортни марки със сигурност ще те впечатлят.

Но да се върнем на тренировките на открито през студените дни. Независимо от спорта, който тренираш има някои основни правила при избора на екипировка, които е силно препоръчително да спазваш. В следващите редове ще те запознаем с тях (в случай, че не знаеш какво точно да избереш) и ще ти разкажем за иновативните технологии на гигантите в бранша като UNDER ARMOUR, NEBBIA и ASICS.

Можеш ли да тренираш навън през есенния и зимния сезон ?

Разбира се! Тренировките навън при студено и много студено време не са мираж, но изискват качествена екипировка и повишено внимание. Понятието “студено време” е различно за всеки от нас в зависимост от възрастта, килограмите (мускулната маса), и дори пола, ето защо екипировката ти трябва да бъде съобразена с твоите лични нужди. И въпреки че тук, не можем да ти предложим конкретни модели и марки (в онлайн магазина ни обаче можем) е добре да спазваш някои основни правила при тренировките навън през есента и зимата.

Така нареченото обличане на слоеве е изключително важно, когато тренираш при ниски температури. То ти позволява да контролираш температурата на тялото си по време и след тренировката.

Докато през есенния сезон, по-добрият избор са ветроустойчиви и водоустойчиви материи, то през зимата задължително трябва да добавиш и “топли дрехи” и аксесоари. И понеже знаем, че няма как да тренираш ефективно с плетен пуловер ти предлагаме една от най-успешните технологии на UNDER ARMOUR - ColdGear.

След редица проучвания с професионални атлети, големият спортен бранд установява, че спортистите успяват да се приспособят към влажността, топлината, надморската височина, но адаптацията към студ е изключително трудна. Ето защо UNDER ARMOUR насочват усилията си точно в тази посока. Технологията ColdGear ти позволява да запазиш топлината към тялото си, осигурявайки ти комфорт и пълна свобода на движенията. Материята е проектирана така, че генерираната от тялото топлина да бъде “уловена” и запазена максимално дълго от иновативната материя.

Благодарение на специфичната плетка и състав на тъканта, спортните дрехи с технологията UA ColdGear изстиват в пъти по-бавни сравнени със “стандартната” спортна екипировка.

Разбира се, тя не е магическа и не произвежда топлина самостоятелно, така че не можеш да очакваш, че ще те стопли ако стоиш на едно място и не движиш тялото си. Създадена за спортисти, технологията ColdGear прави най-доброто за теб по време на тренировка. Запазвайки топлината към тялото ти, тя ти позволява да удължиш времето си навън без да изпитваш дискомфорт от ниските температури.

Как да съставиш своята екипировка ?

Изборът на правилната технология и материя е основен, но не единствен. Когато подбираш спортната си екипировка за студено време e важно да обърнеш внимание и на комфорта, функционалността и безопасността.

Обличането на слоеве покрива всяка една от тези точки, осигурявайки ти пълна свобода на движенията. Ние от екипа на PrimeGear подготвихме кратък чек-лист, следвайки точно този модел. А ти последвай чек-листа и посети магазина ни, за да вземеш най-добрата спортна екипировка за студено време на достъпни цени.

  • Тениска / Блуза - те спадат към така наречения базов слой. UNDER ARMOUR, ASICS и NEBBIA ти предлагат невероятни варианти от спортни блузи и тениски, които ще позволяват на кожата ти да диша и ще те запазят сух, дори при интензивна тренировка. Леките и влагоотвеждащи материи ще ти осигурят комфорт през цялото време.
  • Есенно яке / Суитчър - Това е вторият слой (и последен при есенните тренировки), от който се нуждаеш, за да се чувстваш комфортно. Тук е важно да подбереш материята така, че да бъдеш защитен при непредвидена промяна на времето като дъжд или вятър. Технологията UA Storm е създадена, за да те предпази при вятър и дъжд, разчитайки на безкомпромисното водоотблъскващо покритие.
  • Спортно яке - При минусови температури и такива близки до нулата е добре да добавиш и трети слой към екипировката си. Създавайки допълнителна преграда между студа и тялото ти, спортните якета на UNDER ARMOUR и ASICS ти осигуряват свобода на движенията и поддържане на оптимална температура за по-дълъг период от време.
  • Спортен клин - Долната част на тялото също трябва да бъде добре екипирана, когато температурите са ниски. Спортните клинове са чудесен базов слой, прилягайки като “втора кожа” по краката ти. Освен това те ще поддържат мускулите ти компресирани, което ще намали разхода на енергия и ще ти осигури протекция от нежелани травми.
  • Спортен панталон - Спортният панталон е най-горният слой от екипировката на долната част на тялото, затова препоръчваме да обърнеш внимание на водоотблъскващите му качества. Ветроустойчивите материи също са с предимство, особено при спортове като бягане.
  • Спортни обувки - Тук Gore-Tex мембраната е предпочитана, заради водонепропускливите си свойства. Комфортът обаче е на първо място. Заложи на модели, които са удобни за твоя спорт в комбинация с Gore-Tex, защото при ниски температури, крайниците са по-склонни към нежелани контузии, имайки предвид, че до тях достига по-малко кръв.
  • Спортни чорапи - Често това е пренебрегната част от спортната екипировка, напълно незаслужено. Спортните чорапи ще ти осигурят комфорт и допълнително омекотяване в зоните с най-голямо натоварване. Като през есенния и зимния сезон ще се погрижат и за поддържането на оптимална температура.
  • Спортна шапка - Силно препоръчително е носенето на спортна шапка не само през зимата, но и през есента при тренировките на открито. Покрий добре ушите и челото си, за да се предпазиш от нежелани здравословни състояния след самата тренировка.
  • Спортни ръкавици - Имай предвид, че спортните ръкавици и “просто зимни ръкавици” са съвсем различни неща. Спортните ръкавици на UNDER ARMOUR не само ще поддържат ръцете ти топли, но и ще ти осигурят безпроблемно извършване на всяко движение. Дори “ровенето” в телефона е лесно, благодарение на тъч елементите в новите модели.

Какви спортове можеш да тренираш навън през студените месеци ?

Въпреки добрата екипировка, не всички спортове са подходящи “за употреба” при ниски температури. Най-добрите варианти за поддържане на форма през есенния и зимния сезон навън са бягането (умерено), физическите упражнения (миксирай ги) и джогинг.

Ако искаш по-голямо натоварване и екстремни преживявания, то тъкмо зимния сезон е моментът за ски, сноуборд и кънки на лед (при начинаещите е доста екстремно).

Избери PrimeGear и вземи страхотна спортна екипировка за студените дни

Ние от PrimeGear сме хора на действието - това означава, че в нашия онлайн магазин ще откриеш всички необходими артикули, нужни за перфектната спортна екипировка за студено време.

Предлагаме ти доказани спортни марки като UNDER ARMOUR, NEBBIA и ASICS, защото те спечелиха нашето доверие, а ние сме доста критични. Довери им се и ти и вземи качеството, което заслужаваш. Избери измежду голямото разнообразие спортни клинове и анцузи, горнища - суичъри, блузи и якета, подходящи спортни обувки и покажи на какво си способен!

Новите колекции са вече на сайта ни…