Сигурни сме, че като активен и спортуващ човек, в гардероба си имаш много повече от пет неща, на които разчиташ. Но замислял ли си се, как би протекла тренировката ти, ако вместо с любимата фитнес тениска, разполагаш само с ризата на гърба си, буквално. Това би била или най-забавната, зависи от чувството ти за хумор, или най-кошмарната тренировка в живота ти. Ето защо, можеш да направиш screenshot на тази статия и да ѝ хвърляш по едно око, преди да се запътиш към залата или пистата.

Тъй като, най-необходимите спортни дрехи се различават за мъжете и за жените и за да сме максимално полезни и експертни в предложенията си, сме разделили основните пет неща, не просто в отделни списъци, но и от различната гледна точка. Можеш да скролнеш и да прочетеш, само твоята част, но те съветваме да разгледаш всички предложения, защото добрите идеи за подарък, идват неочаквано.

Искаме да отбележим, че предложенията ни, не са степенувани по важност. И ако притежаваш от номер 1 до номер 3, не означава, че имаш повече от 50% покриване на списъка, а че липсата на останалите две, ще се отрази на комфорта ти.

5-те неща от мъжка гледна точка

1. Анцуг / спортно долнище

Разбира се, това е една от дрехите символ на спорта, като цяло. Дори да го носиш, с цел удобна ежедневна дреха, мъжкият анцуг ще направи визията ти спортна. Независимо от вида на упражненията и тренировките ти, мъжкото спортно долнище, ще ти осигури свобода на движенията и защита. Дългите крачоли на анцуга, ще предпазят краката ти от дъжд и вятър, дори ако се налага от горещото слънце, благодарение на иновативните материи. Това ниво на защита и удобство можеш да очакваш, само ако си избрал оригинални мъжки анцузи, като предложенията на Under Armour и Asics. Във останалите случай, можеше да си доволен, че въобще си взел някакъв спортен панталон, а не се налага да бягаш с дънки.

2. Спортна тениска/ спортен потник

Спортната мъжка тениска, е не просто задължителна част от гардероба, тя е задължителна част от спорта. На всички големи финали ( изключваме бодибилдинга, там нещата стоят по малко по-различен начин) спортистите са облечени с тениски. Независимо, дали си на финал или тренираш в двора си, мъжката тениска трябва да присъства в спортния ти аутфит, особено при интензивни тренировки. Съветваме те да заложиш на качеството. И сам знаеш колко е неприятно, докато спортуваш тениската ти да залепне за теб. Мъжките спортни тениски Under Armour и Asics ще те запазят сух, за да останеш концентриран, покорявайки следващия рекорд.

Мъжкият потник за спорт пък, е високо оценяван от по-силния пол, когато става дума за тренировки на горната половина на тялото. С пълната свобода на движенията, която ще получиш, нито едно упражнение няма да те затрудни. Дори само, за да се сравняваш с професионалисти , като Дуейн Джонсън, си струва да имаш спортен потник в гардероба си.

3. Мъжки спортен суитчър

Имайки, спортен суитшърт в гардероба си, ти ще разполагаш със своята спортна броня. Мъжките суичъри Under Armour, са страхотен избор, когато искаш да бъдеш защитен от вятър, дъжд или студ. Иновативните технологии, правят спортните суичъри за мъже, не само удобни, но и функционални. Идеалната дреха за всеки мъж. Ето защо, не можеш да пропуснеш присъствието ѝ в спортния ти гардероб.

4. Спортни чорапи

Само, ако не си тренирал с маркови спортни чорапи, не можеш да оцениш влиянието им по време на тренировка.Колкото и незначителна да изглежда тази част от гардероба, те съветваме да обърнеш внимание и на нея. За да не попадаш в ситуация, в която краката ти се плъзгат в обувките, докато тренираш, заложи на качествени спортни чорапи за мъже. Подсилени в определени зони, комфортът който ще ти донесат, особено при продължително носене, ще оценяваш с всяка крачка. Освен това, носенето на качествени чорапи за спорт, ще запази по-дълго живота на любимите ти маратонки.

5. Спортни маратонки

Независимо, дали скачаш, бягаш, тренираш във фитнеса или ти харесва да си сред природата, удобните спортни маратонки, са твоят съюзник във всяка ситуация. Мъжките маратонки не просто трябва да присъстват в спортния ти гардероб, те са задължителни за него. Довери се, на брандове като Under Armour и Asics, и ще промениш представите си за комфортни мъжки маратонки. Водоотблъскващо покритие, ултра леки модели, дишащи материи, компютърно проектирана подметка, все неща, които ти предлагат оригиналните мъжки маратонки. Ако тепърва, ще попълваш спортния си гардероб, започни със спортните маратонки за мъже.

5-те неща от дамска гледна точка

1. Спортен клин

Неоспоримо, дрехата, която носи най-голямо удобство при спортни занимания. Дамските клинове за спорт ще следват плътно движенията ти, независимо, дали са интензивни или специфични, като при йога и пилатес. Избирайки, оригинален спортен клин за жени Under Armour, NEBBIA или Asics ще се наслаждаваш на усещане за втора кожа, без неприятно стягане. Компресиращият ефект, който оказват спортните клинове, ще направи тренировката ти по-безопасна. И не на последно място, страхотната визия, която създават. Все пак, прекараните часове във фитнеса, не са били напразно.

2. Спортно бюстие / спортен сутиен

Дамският спортен гардероб се нуждае задължително, от спортно бюстие или спортен сутиен. За да се движиш свободно и да се концентрираш върху тренировката, не трябва да има нищо, което да ти създава дискомфорт. Удобното прилягане, стабилното поддържане и качествените материи на спортните бюстиета, ще ти помогнат да покажеш най-доброто, на което си способна. Без значение, дали бягаш, скачаш или тренираш върху постелка, спортните сутиени, ще следват твоите движения и твоето темпо, независимо от интензитета. Направи тренировката си ефективна, като не позволяваш нищо да те разсейва.

3. Спортна тениска

Въпреки, страхотните дизайни на спортни бюстиета, дамските тениски за спорт си остават властващи, в спортния гардероб на дамите.Подходящи за всеки тип упражнения, дамските спортни тениски ще ти осигурят прохлада и ще те запазят суха, благодарение на технологичните материи, с които са създадени. Оригиналните тениски за жени Under Armour, Asics и NEBBIA, ще ти осигурят не само свобода, комфорт и качество, но и впечатляваща визия. Сигурни сме, че ще ги носиш и през времето, в което не тренираш.

4. Шорти за спорт

Въпреки че, са използваеми, само когато температурите са високи, дамските спортни шорти, не могат да бъдат заменени от никоя друга дреха. Изключително леки, с тях ще имаш пълна свобода на движенията. Подходящи са за всички спортове свързани с бягане. Дори да тичаш за удоволствие, а не за медал, дамските шорти за спорт, ще ти осигурят комфорта на професионалните атлети.

5.Спортни маратонки

За да дадеш максимума от себе си, имаш нужда от увереност във всяка крачка. Знаем, че токчетата са страхотни, но с тях ще изпитваш известни затруднения, по бягащата пътечка. Оригиналните дамски маратонки за спорт, ще се погрижат да усещаш лекота, стабилност и комфорт по време на тренировката. Големите спортни брандове Under Armour и Asics, влагат много усилия, не само в качеството, но и във визията на дамските спортни маратонки. Избери модела, който харесваш и покажи най-доброто от себе си.

Ако още не си го направил, сега е моментът да провериш спортния си гардероб (по списъка) и да го допълниш, в случай че, нещо липсва. Подготви спортната си екипировка, за да можеш на терена да бъдеш фокусиран. Всички предложения, които изброихме, можеш да откриеш на PrimeGear.bg.