Със захлаждането на времето, все повече хора се насочват към фитнес залите. За да бъде тренировката “на закрито” достатъчно ефективна и комфортна, е нужно да се снабдиш с подходящата спортна екипировка.
Ако и ти си от хората, които редовно посещават фитнес залата, със сигурност си наясно с предимствата на спортния клин и защото той е сред фаворитите при избора на фитнес облекло. Възползвай се от следващите редове, за да си свериш часовника относно избора на подходящ фитнес клин и актуалните предложения на големите спортни марки.

В случай, че тепърва започваш с фитнес тренировките и търсиш подходяща екипировка, то нашият “мини-наръчник” със сигурност ще ти бъде от полза. Постарахме се да отбележим основните точки при избора на качествени спортни клинове, но ако имаш допълнителни въпроси консултантите на PrimeGear са винаги на линия.

Изключително важно е да избереш качествен спортен клин

Преди да изброим 5-те основни критерия при избора на спортен клин, ще обърнем внимание на ползите от носенето на клин за фитнес.

Неслучайно клиновете са едно от най-предпочитаните облекла за тренировките в зала. На първо място те осигуряват комфорт. За разлика от спортните долнища, които имат повече плат, фитнес клиновете прилягат плътно по тялото ти. Това ти позволява по-голяма свобода на движенията, тъй като не си ограничен от кройката и модела. Да, знаем, че актуалните модели спортни долнища също са комфортно решение за фитнес залата, но прилягането на спортните клинове не може да бъде заменено от тях.

Втората и по-важна причина да заложиш на фитнес клин при тренировките си в зала обаче, е компресионният ефект, който клиновете за фитнес оказват върху мускулите. Или казано по-просто, спортният клин държи мускулите в тонус по време на цялата тренировка, дори когато ти спираш за почивка. По този начин, намаляваш риска от нежелани контузии и подпомагаш по-бързото възстановяване на мускулите след интензивно натоварване.

Ето защо, на PrimeGear.bg ще откриеш страхотни модели мъжки фитнес клинове, с които да направиш тренировката си по-ефективна.

Дамските фитнес клинове, които сме подбрали пък, разполагат с още едно предимство, заради което си струва да заложиш на тях за тренировките в залата (и не само). А именно, перфектно изваян силует и push-up ефект. Фитнес клиновете за жени NEBBIA определено успяват да го постигнат, а ние успяхме да ги доставим за теб.

На какво да обърнеш внимание при избора на фитнес клин ?

За да бъде максимално ефективен и комфортен клинът за фитнес трябва да бъде подходящ. В противен случай, ще разполагаш с добре прилягаща (не винаги) дреха, която няма да има кой знае какъв ефект върху тренировката ти. Затова, преди всички останали критерии винаги обръщай внимание на качеството. Най-лесният начин да откриеш качествен клин за фитнес от доказани спортни марки като UNDER ARMOUR, ASICS и NEBBIA, е да дойдеш на PrimeGear.bg и да избереш сред атрактивните предложения на брандовете.

Ако си решил сам да откриеш подходящия за теб модел, то тогава възползвай се от съветите ни. Защото нашата цел е да ти бъдем максимално полезни, а не просто да ти предложим определен продукт на добра цена.

Правилен размер

Това е фактор, който често хората пренебрегват, имайки предвид прилягането на спортните клинове. Той обаче е изключително важен. Ако клинът за фитнес е по-голям от размера, който носиш, то той няма да оказва стягащия ефект, който търсиш. Освен това, за никого не е комфортно постоянно да повдига свличащият се клин, докато тренира. В обратната ситуация, по-малък размер на клина за фитнес, дискомфортът е гарантиран. Не само че компресионният ефект ще е равен на нула, но и прекалено големия натиск върху мускулите може да доведе до нежелани контузии.

Материята

Друг много важен фактор при избора на клин за фитнес е материята. Тя трябва да бъде дишаща, разтеглива, бързосъхнеща и да отвежда потта от тялото. Докато при клиновете за бягане можеш да си позволиш по-малко дишаща материя за сметка на ветроустойчивост, то при клиновете за зала тази характеристика е задължителна. Имайки предвид условията за тренировка във фитнес залите, то дишащата и бързосъхнеща материя на спортния клин е не просто препоръчителна, а задължителна. Изцяло памучните клинове, които не притежават тези характеристики е по-добре да оставиш за разходките и свободното време. Когато работиш в залата, имаш нужда от “работно облекло”.

Височина на талията

Освен че изглеждат страхотно, подчертавайки талията, спортните клинове с висока талия ти осигуряват повече подкрепа и опора в кръста. Допълнителното парче плат, играе ролята на колан и е изключително ефективно при силови тренировки. Спортният клин с висока талия е предпочитан и дамите, които тренират йога, пилатес, кросфит, защото не е нужно да се притесняват за облеклото си по време на упражненията. Придържайки коремните мускули, клинът за фитнес с висока талия, оказва компресионен ефект и върху тях, което пък прави тренировката по-ползотворна.

Не избирай зимни модели

Колкото и да са страхотни, зимните модели спортни клинове не са подходящи за тренировки в залата. Тяхната цел е поддържането на оптимална температура на тялото, при тренировки навън и при по-ниски температури. Когато говорим за фитнес зала това не е нужно. Дори напротив, имайки предвид интензитета на тренировките е добре спортният клин, с който тренираш да разполага с mesh панели.

Кройка

Както останалите спортни дрехи, така и фитнес клиновете ти предлагат разнообразие от кройки. Можеш да я избереш в зависимост от сезона или от личните ти предпочитания. Късите фитнес клинове са по-подходящи за летния сезон, но ако ще се чувстваш комфортно с тях не е проблем да ги носиш и през зимата. По-важни при избора на дължината са упражненията, които правиш. Ако планираш натоварване на прасците, то по-добре е да заложиш на дългите модели, дори и през лятото.
Говорейки за кройки, няма как да не споменем дамски модели с push-up ефект. Дамските клинове NEBBIA ти осигуряват перфектно извайване на тялото, повдигане и компресия - всичко, което можеш да искаш от един клин за фитнес.

Избери спортен клин от PrimeGear.bg

След като вече изяснихме основните критерии, при избора на качествен спортен клин, остава да ти подскажем къде можеш да го откриеш. На PrimeGear.bg ще намериш не само качествени, но и атрактивни клинове за фитнес. Последните колекции на UNDER ARMOUR, ASICS и NEBBIA са вече на сайта ни, така че можеш да се възползваш от предложенията им. Партньорствата, които изградихме с големите спортни брандове, ти гарантират, че залагайки на PrimeGear ти ще получиш качеството, което заслужаваш. Избери оригинални спортни клинове за фитнес от онлайн магазина ни, и пренеси тренировките си в залата на следващо ниво.