Повечето хора погрешно смятат, че тенис екипировката приключва с тенис ракета и чифт добри маратонки. Или поне тези, които тепърва започват с този спорт. Истината е, че добрата тенис екипировка е много повече от ракета, а добрите тенис маратонки могат да са в основата (и не го казваме само метафорично) на по-доброто представяне по време на играта.

Точно за тези разлики и за това как да избереш подходяща тенис екипировка ще ти разкажем в следващите редове. А най-хубавото е, че всичко, което сме изброили можеш да вземеш само с няколко клика от онлайн магазина ни. Ние от PrimeGear винаги сме вярвали, че качествената спортна екипировка трябва да бъде достъпна и се стараем да правим точно това.

Какво трябва да включва добрата екипировка за тенис?

Първото и най-важно нещо, от което се нуждаеш за да се чувстваш уверен на корта са добри маратонки за тенис. И това не е само наше мнение. Неслучайно, някои от най-добрите тенисисти, инвестираха време и усилия и заедно с ASICS създадоха наистина впечатляващи модели маратонки за тенис.

При избора на подходящи тенис маратонки обърни внимание за каква настилка е подходящ конкретният модел. В случай че, тренираш на различни настилки най-добре е да разполагаш с няколко чифта маратонки. Можеш да избереш и моделите All Court, но имай предвид, че ако става дума за мокър клей можеш и да не получиш резултатите, които очакваш. От друга страна тенис маратонките предназначени за игра върху този тип настилка ще останат стабилни, независимо от времето. На PrimeGear.bg ще откриеш наистина огромно разнообразие от тенис маратонки за клей, на които можеш да разчиташ.

 

Когато избираш подходяща тенис екипировка е изключително важно да съобразиш и облеклото си. Нужно е то да бъде достатъчно дишащо, за да не се окаже, че жегата е по-силна от мотивацията ти за победа, и достатъчно комфортно, за да не ограничава движенията ти. Леките и отвеждащи влагата модели на ASICS са страхотно решение, а тениските с иновативната технология Charged Cotton от UNDER ARMOUR ще те държи сух през цялото време. Когато температурите навън са високи можеш да заложиш и на потник и спортни шорти, с които лесно тялото ти ще успява да регулира температурата си.

 

Може и да си изненадан, но спортните аксесоари са не по-малко важни от всичко изброено до тук. Ако на добрите маратонки можеш да разчиташ, за да останеш стабилен, а на подходящото облекло, за да се чувстваш комфортно, то спортните аксесоари ще се погрижат за всичко останало. Разбира се и за външният ти вид, но той е просто “екстра” към функционалностите, които имат. Спортните шапки с козирка, както и козирките за тенис са не само ефектни, но и необходими. Сигурни сме, че не искаш слънцето да те заслепи в неподходящ момента, или пък падащата коса да ограничи видимостта ти към топката (хората с дълги коси ще разберат). Прецизната кройка и отвеждащата потта лента от вътрешната страна на шапките, които ще откриеш при нас, са повече от задължителни имайки предвид колко динамичен спорт е тенисът.

Спортните ленти за китките и за главата също изпълняват повече функционална, отколкото естетична функция, въпреки че втората никак не е за пренебрегване. Изработени от висококачествена материя, те ще се погрижат потта да не стига до дланите и очите ти, независимо колко напрегнат е геймът.

И след като ще се избереш оригинални маратонки, не е редно да правиш компромис с чорапите си. Спортните чорапи на сайта ни не само няма да позволят на стъпалата ти да се хлъзгат в маратонките, но и ще ти осигурят по-голям комфорт, благодарение на зоните с омекотяване по тях.

Разбира се, нека не забравяме, че всичко изброено е добре да бъде поставено на правилното място (ракетата е отделно), спортните сакове на сайта ни, ще се погрижат екипировката ти да бъде добре подредена и защитена. Бутилките с вода вече няма да се търкалят навсякъде - специалните отделения за тях, присъстват в почти всичките ни модели.

Както виждаш добрата тенис екипировка е много повече от чифт маратонки и ракета. Всяка част от екипировката ти има значение не само за комфортното усещане по време на игра, но за резултатите, които постигаш. Ако не ни вярваш - опитай, всичко можеш да намериш на сайта ни. Сигурни сме, че ще бъдеш впечатлен.

Защо е важно екипировката за тенис да бъде оригинална ?

Сам по себе си тенисът на корт изисква цял комплекс от умения - бързина, точност, гъвкавост, дори трезва мисъл (не, тя не се отнася само за играта на шах). Няма как да останеш концентриран и да проявиш всички качества, ако си с неподходяща екипировка.

Представи си как вече текат последните минути от гейма, виждаш в кой ъгъл отива топката, засилваш се за удар и се подхлъзваш. Ужасна ситуация. Ако не беше избрал “просто маратонки”, а ASICS Solution Speed FF оборудвани с технологията ASICS GRIP, която подобрява сцеплението, можеше и да успееш да хванеш тази топка.

 

Но да си избереш подходяща технология не е достатъчно. Единствено оригиналните спортни стоки с доказан произход могат да ти гарантират наличието и функционалността на конкретната технология. Затова е повече от важно да избереш не просто добри маратонки и екипировка, а оригинална такава. Ние ти предлагаме точно това, защото PrimeGear.bg е “Златен партньор на ASICS” за България и оторизиран онлайн магазин за UNDER ARMOUR България.

Защо да се довериш на PrimeGear.bg за своята екипировка за тенис ?

Освен че всичко, което ще откриеш в онлайн магазина ни е с доказан произход, ние винаги се стремим да ти предлагаме само последните колекции на доказаните спортни марки. Това означава, че ако ASICS са пуснали на пазара нова технология, то моделите с нея ще присъстват на сайта ни. А ти можеш да се възползваш от нея.

И тъй като PrimeGear.bg не е просто онлайн магазин, а онлайн магазин за висококачествена спортна екипировка, създаден за твоите нужди - нашите консултанти са на твое разположение. Ако не си сигурен на кой модел да заложиш, ние сме тук за а ти помогнем. И не, това няма да направи предложенията ни по-скъпи, а само твоето пазаруване по-приятно. Достъпните цени винаги са били част от философията ни и екипировката за тенис (както и всичко, което можеш да включиш към нея) не е изключение.

Не прави компромис качеството на спортната си екипировка, довери се на PrimeGear.bg и покажи най-доброто, на което си способен.