Знаем, че за повечето хора перфектната сутрин е чаша ароматно кафе, спокойна обстановка и събуждане без аларма. Но все пак трябва да бъдем реалисти. В 21 в. ежедневието ни е толкова забързано, че нямаме време за събуждане. Денят започва, а с него и всички предвидени (и непредвидени) задачи. Ето защо е важно да заредиш тялото си още от сутринта. Ние от PrimeGear.bg сме на твоя страна, затова няма да те караме директно от леглото да падаш за 20 лицеви опори. Подбрахме техники и упражнения, които ще ти помогнат да се събудиш, а след това ако имаш време и сили можеш да преминеш към лицевите опори.

Защо да тренираш сутрин?

Най-просто казано, за да се чувстваш добре през целия ден. Започвайки деня с физическо натоварване даваш възможност на организма си да се адаптира към забързаното ежедневие, освежаваш съзнанието и се зареждаш с хормона на щастието. Страхотен начин да стартираш. Ако това не е достатъчно да те убеди в сутрешните тренировки ние от PrimeGear.bg ще ти дадем още няколко добри причини, които не можеш да пренебрегнеш.

1. Повишаване на енергията през целия ден.

Тялото ти има способността да се настройва. Така че преминаването в активен режим от сутринта ще му помогне да поддържа темпото през целия ден. Тонизирането на мускулите пък, намалява опасността от нежелани травми. Стимулирането на кръвообращението влияе благоприятно и на умствената дейност, което е много важна причина особено, ако те очаква натоварен ден.

2. Засилване на метаболизма

Тренировките преди закуска ще ти помогнат за поддържане на страхотна фигура, защото за да се снабди с енергия тялото ще започне изгарянето на мазнини. Важно е обаче, след интензивното натоварване да не пропускаш закуската, за да запазиш натрупаната мускулна маса. Все пак целта е да се отървеш от мазнините, а не да топиш изваяното в залата.

3. Спокойствие и тишина

Ранното ставане си има предимства и едно от тях е, че повечето хора не обичат да го практикуват. Отивайки рано във фитнеса ще се чувстваш почти като на частно парти. Голяма част от уредите ще са свободни и няма да е нужно да чакаш, за да ги ползваш. Това се отнася и ако си решил да бягаш в парка, алеите няма да са пълни с хора, които да заобикаляш, а свежият сутрешен въздух е незаменим.

Можеш да тренираш и вкъщи

За да заредиш тялото си от сутринта не е задължително да бъдеш във фитнес залата или в парка. Разбира се, тренировките там няма да ти навредят, но ако си от хората, които нямат достатъчно време или предпочиташ да тренираш сам, уютът на дома е перфектното място за ранна тренировка.

Повтаряме го всеки път, но само и единствено защото е важно: Винаги избирай подходяща и качествена спортна екипировка. Независимо дали тренираш вкъщи, във фитнес залата или си на състезание. Качеството на дрехите и обувките ти по време на интензивно натоварване играят роля за крайният резултат. Колкото и да си мотивиран да направиш повече коремни преси от миналия път, вероятността да не успееш ако си с неудобни дрехи е много голяма. Или станал си в 5 сутринта, стигнал си до парка и на втората обиколка маратонката ти се предава. Качеството и удобството на спортните дрехи могат да бъдат гарантирани само от доказаните спортни марки. Ето защо в нашия онлайн магазин няма да намериш случайни предложения. Ние с теб сме от един отбор и можеш да разчиташ на нас. А ние разчитаме на грандовете в производството на спортно облекло Under Armour, Asics и Nebbia. Грабвай любимите тениска и шорти или още по-добре цял екип и се зареди с енергия у дома. Не приемаме оправдания от типа "Аз нямам фитнес уреди", можеш да използваш и по-прости помощници като фитнес ластици, тежести или дори бутилки с вода. Не пропускай шанса да направиш деня си по-добър от сутринта.

Какви упражнения са подходящи за сутринта?

Даваме ти няколко примерни идеи, с които да събудиш тялото си и да се заредиш за целия ден.

 

Раздвижване на тялото

С тази част можеш да започнеш още от леглото. Протегни се хубаво и започни с кръгови движения на китките, раменете, глезените. Целта тук е да раздвижиш ставите си след като цяла нощ са били в покой. Продължи с гимнастика и разтягане, така ще загрееш мускулите си за по-интензивно натоварване.

 

Кардио тренировки

Този вид физически активности са най-подходящи за началото на деня. С тях засилваш метаболизма и повишаваш сърдечната дейност, което пък ще увеличи притока на кислород към мозъка. Освен това енергията необходима за кардио тренировките организмът ти ще си набави от топенето на мазнини, което няма да навреди на мускулната ти маса. Страхотен начин да регулират и поддържаш теглото си.

 

Йога или Пилатес

Тези техники не само ще помогнат на тялото ти да се чувства по-добре, но и на ума. Изключително подходящи са за дамите и не изискват нищо повече от постелка, удобен клин и приятна музика. Освободи съзнанието си и подготви ума си за предизвикателствата през деня. Все едно взимаш чисто нов бял лист, можеш да нарисуваш каквото ти харесва.

 

За да си по-мотивиран сутрин, докато още ти се спи ще ти предложим един малък трик. Подготви си любима спортна тениска или екип за тренировка. Според учените, подсъзнанието ни се настройва положително при вида на любими предмети в полубудно състояние. Тази техника се използва и в източните култури преди заспиване за извикване на добрите сънища. Избери си любима спортна тениска от PrimeGear.bg и не пропускай възможността да заредиш тялото си от сутринта.