Всеки от нас знае, че за да постигне целите, които си е поставил, тренировките трябва да бъдат редовни. Понякога обаче, има моменти (особено, ако си начинаещ), когато мотивацията е заместена от излежаване на дивана и самоубеждаване, че "от утре вече ще съм редовен". Разбираме (не напълно), но както споменахме, за да постигаш целите, които си си поставил тренировките трябва да са редовни, а екипировката качествена, но за нея вече сме ти разказвали. Сега искаме да обърнем внимание на ползите от редовните тренировки.

На първо място всяка тренировка, независимо от интензитета и продължителността ѝ ще подобри настроението ти. Дори само заради това си заслужава да бъдещ редовен. От друга страна редовните тренировки ще те поддържат активен, а това автоматично означава по-добър тонус, по-изваяна фигура и по-добро здраве. Можем да изброяваме още (и ще го направим), защото вярваме, че пътят към успеха минава през дисциплината.

И понеже ние сме PrimeGear.bg и не ни е все едно, ще ти подскажем и един малък трик, с който да повдигнеш мотивацията си, в случай че си я изгубил. Вземи си нова екипировка.

Не, не сме се побъркали. Страхотните цветове на моделите от новите колекции на сайта ни, със сигурност ще те заредят с добро настроение, и желание да прекараш известно време във фитнеса. Освен това, смятаме, че е достатъчно мотивиращо да изпробваш способностите на нов модел фитнес клин или бързосъхнеща тениска.

Защо да тренираш редовно?

Освен изваяната фигура, с която да се похвалиш през идващото лято, редовните тренировки във фитнеса оказват положително въздействие върху цялото ти тяло. И тъй като това звучи много общо, ние от PrimeGear.bg се постарахме да разясним 6 от ползите (всички не можем да съберем в една статия), които имат най-голямо значение за здравето ти.

Дочети статията до край, ела на PrimeGear.bg за нова екипировка и си вземи карта за фитнеса, защото наистина има смисъл, пък и до официалния старт на лятото остават само няколко седмици.

Редовните тренировки подобряват настроението

Когато говорим за здравето ти, имаме предвид всеки аспект от него. Доброто настроение не е изключение, а ако питаш нас дори е фундаментално за постигането на по-добри резултати. Всички знаем за така наречените “хормони на щастието”, а някои дори се причисляват към определен спорт “хормон на бегача”, които са отговорни за приповдигнатото настроение след тренировка. Серотнин, Допамин, Ендорфин са “виновниците”, които променяйки нивата си в организма, ни карат да се чувстваме по-добре след тренировката, а някои дори започват да действат само 5 минути след началото ѝ.

Редовните тренировки са важни за поддържането на добра форма

Разбира се, основната причина, подари която поемаме по маршрута към фитнес залата е красивата фигура. Независимо дали целта е натрупване на мускулна маса, или стягане и загуба на излишни килограми, изваяната фигура е в основата на усилията ни. Веднъж прекрачил входа на фитнес залата имаш два варианта - или тренираш редовно, за да се заредиш с добро настроение и да поддържаш постигнатото, или редовните тренировки се превръщат в пътят ти към постигането на все по-високи резултати. Не, отказването не присъства в нашия списък, не го поставяй и в твоя. 

Редовните тренировки са полезни за мускулите и костите

Не само за да повишиш, но и да запазиш мускулната си маса е нужно мускулите да “работят”. Редовните тренировки във фитнеса са чудесен начин да направиш това, особено когато нямаш възможност да тренираш навън. Силовите тренировки оказват положително въздействие и върху костната система. Повишаването на костната плътност е изключително важно не само за активните спортисти, предпазвайки ги от по-сериозни травми, но и е основна предпоставка за предотвратяване на остеопороза с напредването на възрастта.

Редовните тренировки повишават енергията 

Точно така, колкото повече тренираш, толкова по-зареден ще се чувстваш. Редовните тренировки подобряват работата на сърцето и белите дробове, което ги прави по-здрави и по ефективни и в часовете, когато си извън залата. И не, хроничната умора не е оправдание да пропуснеш фитнес залата. След последното направено проучване от Университета в Масачузетс вече е научно доказано, че активните тренировки са по-добро средство със справянето с умората, отколкото медикаментите, масажите и релаксиращите терапии. 

Редовните тренировки подобряват функциите на мозъка и паметта

По-добрата работа на сърцето, води до по-добра работа и на мозъка. Повишавайки количеството кръв, което достига до него по време на интензивна тренировка, ти повишаваш и нивата на кислород. Това от своя страна пък, подобрява мозъчните процеси, а според някои изследвания дори стимулира растежа на мозъчните клетки. Или казано с две думи - редовните тренировки са страхотен начин да се погрижиш едновременно за физическото и менталното си здраве.

Редовните тренировки подобряват съня

Физическата активност и натоварването на мускулите са чудесен начин да се справиш с безсънието. Естествената нужда от възстановяване на тялото ти след интензивна тренировка, подобрява качеството на съня. Това означава, че не само ще спиш по-добре, но и ще заспиваш по-бързо. Релаксацията също ще бъде по-ефективна, ако преди това си посетил фитнеса. Активирането на всички жизнени системи и натоварването на мускулатурата и костите по време на упражненията, подпомага по-дълбокото отпускане на организма, когато дойде време за възстановяване.
Затова, ако искаш да спиш по-добре, не пропускай да посетиш фитнес залата.

На PrimeGear.bg ще откриеш качествена спортна екипировка за фитнес

За да се насладиш на всички изброени ползи (и тези, които не успяхме да изброим) от редовните тренировки във фитнеса, е нужно преди всичко да бъдеш там. Е, ние не можем да те заведем на фитнес, но можем да ти предложим висококачествена екипировка, с която да покажеш най-доброто, на което си способен.

На PrimeGear.bg ще откриеш доказани спортни брандове като UNDER ARMOUR, ASICS, NEBBIA и ABOVE THE REST. Подбрали сме най-доброто от най-доброто, защото знаем колко е важно да останеш концентриран по време на тренировка. Иначе няма да е ефективна физическа активност, а просто разходка до фитнеса.

Заложи на леката и бързосъхнеща материя UA Charged Cotton, при избора на тениски, за да останеш сух през цялото време. Довери се на плътно прилягащите спортни клинове NEBBIA и се възползвай от компресионния ефект върху мускулите си. ASICS и ABTR пък, ще ти предложат спортни долнища, които ще ти осигурят пълна свобода на движенията.
Ела на PrimeGear.bg и вземи спортна фитнес екипировка с безкомпромисно качество, защото ползите от редовните тренировки са много, а и до лятото остават само няколко седмици.