В динамичния свят на спорта съществуват много марки, които се опитват да открият своя път към успеха. Една от тези марки, която се издигна и привлече вниманието на милиони спортуващи по света е UNDER ARMOUR. Тя не само предлага модерни и иновативни спортни продукти, но и създава собствена култура на мотивация и предизвикателства.

Когато става дума за издръжливост и иновации в спортната индустрия, UNDER ARMOUR не се преструва. Те са майстори в създаването на материали, които пренебрегват дори “правила” като гравитацията. Независимо дали става въпрос за спортни екипи, спортни обувки или екипировка за бягане, техните продукти ще ти позволят да постигаш по-добри резултати и да останеш концентриран през цялото време.

Иновативните технологии, модерни линии и безкомпромисното качество, което всеки път предлагат на своите клиенти правят UNDER ARMOUR не само в разпознаваем, но и предпочитан спортен бранд, както от начинаещите, така и от професионалните атлети.

Ето защо, ние от PrimeGear.bg решихме, че ще бъде интересно да ти разкрием малко повече за бранда, неговата история и въобще интересните факти около него. Започваме с топ 5, но със сигурност няма да се ограничим само до тях.

UNDER ARMOUR качеството, което заслужаваш

UNDER ARMOUR е световноизвестна марка, която се отличава със своя ангажимент към спортния свят. Техният подход за изработка на спортни дрехи е основан на високо качество, индивидуалните нужди на спортистите и иновативните технологии. Те използват само най-добрите материали и технологии, за да създадат спортни дрехи, които са издръжливи, функционални и удобни за носене. Продуктите на UA са подложени на строги тестове и контрол, гарантирайки, че отговарят на най-високите стандарти за качество.

UNDER ARMOUR (както и ние) са наясно, че спортните нужди варират в зависимост от конкретния спорт или активност. Затова те създават специализирани дрехи, които отговарят на специфичните изисквания на различните спортове. Без значение дали си професионален спортист или начинаещ, UA предлага модели, които отчитат специфичните нужди на всеки спорт. Това включва специализирани дрехи за бягане, тренировки в зала, баскетбол и други спортове. Целта им е да направят спорта по-удобен и по-приятен, като ти осигурят комфорт, свобода на движенията и подходяща екипировка, независимо от активностите ти.

Освен с безкомпромисното си качество, UA е бранд известен и с иновативния си подход към дизайна и технологиите. Те внедряват нови технологии и материали, които подобряват функционалността и ефективността на продуктите им. Без значение дали става дума за усъвършенствани текстилни материали, подобрени системи за вентилация или уникални детайли за по-добро прилепване, UNDER ARMOUR се стреми да предложи най-новите и иновативни решения за спортния свят и в частност за своите потребители.

Затова, UNDER ARMOUR създават спортни стоки не само за професионални спортисти, но и за начинаещи. Те разбират, че всеки треньор или любител на спорта заслужава качествени и функционални дрехи, които да го подкрепят в неговата фитнес или спортна дейност. Затова независимо от твоя опит или ниво на умение, UNDER ARMOUR ти предлага продукти, които са съобразени с твоите нужди и ти помагат да постигаш по-добри резултати във всяко спортно предизвикателство.

С общата си философия за качество, иновации и разбиране за нуждите на спортистите, UNDER ARMOUR е марка, която абсолютно заслужено заема водеща позиция в света на спортната мода и екипировка.
Топ 5 интересни факта за бранда

№ 1 “Заради мокрите дрехи”

UNDER ARMOUR (UA) е основана през 1996 година от футболиста Кевин Планк, който поставя началото на марката, вдъхновен от своите лични преживявания и дискомфорта, който изпитва заради мокрите си дрехи по време на тренировките. Като спортист в университетския отбор в Мериленд, той често се чувствал некомфортно и от традиционните памучни тениски, които ставали мокри и тежки по време на интензивните тренировки и състезанията му. Това го накарало да потърси начин за решаване на проблема.

Планк създава прототип на тениска, изработена от специален материал, който изсъхва бързо и осигурява по-добра вентилация. Той е убеден, че това решение ще подобри усещането и представянето му докато е на терена. Така се заражда идеята за създаването на собствена марка спортни дрехи, която да предоставя алтернатива на спортистите.

№2 Марката е създадена в къщата на бабата на Планк

Кевин Планк е решен да създаде спортна екипировка, която ще предоставя комфорт и поддръжка на спортистите, докато те се фокусират върху техните любими спортове. И той не се ограничава само с идеята - той използва къщата на бабата си като място, където да превърне своята визия в реалност.

В къщата на бабата си, Кевин Планк изработва и прототипа на спортните дрехи от специални материали, които имат бързосъхнещи и дишащи свойства.

№3 Защо Планк избира името UNDER ARMOUR?

Когато Кевин Планк решава да създаде своя собствена марка спортна екипировка, той иска да представи нещо по-различно и вдъхновяващо. Търсейки вдъхновение, той се връща към спомените от дните си във футбола и го изпълва с енергията и страстта, които го движат.

В същото време, докато експериментира с прототипите на новите спортни дрехи, Планк осъзнава, че те имат за цел да предоставят "втора кожа" на спортистите. Това изразява идеята за защита, подкрепа и усещане за сигурност, което спортната екипировка може да предложи.

Името "UNDER ARMOUR" съчетава идеите за сигурност, защита и издръжливост, които са от съществено значение за спортните дейности. Планк желае марката му да бъде символ на надежда и вдъхновение за спортистите, като ги облече във въображаема броня, която ги подкрепя в постигането на техните цели и преодоляването на предизвикателствата.

Така, името "UNDER ARMOUR" става символ на предаността на марката към защитата, качеството и подкрепата за всички спортисти, които избират продуктите на UA.

№4 Брандът е участвал в няколко филма

UNDER ARMOUR (UA) е спортна марка, която се е утвърдила не само в света на спорта, но и в развлекателната индустрия. Брандът е бил избран да участва в няколко филма, като това е допринесло за по-широката популяризация и признание на марката.

Един от филмите, в които UNDER ARMOUR има значително присъствие е "The Blind Side" (2009). Това е история за живота на американския футболист Майкъл Оър, който се изкачва от бедността и мизерията до успешен спортист. Във филма са изобразени няколко сцени, в които Майкъл Оър носи дрехи на UNDER ARMOUR, което подчертава значението на марката в света на футбола и нейната подкрепа към талантливи спортисти.

Друг филм, в който UNDER ARMOUR участва, е "Warrior" (2011) - драматичен филм за смесени бойни изкуства. В него актьорите Том Харди и Джоел Едгъртън изпълняват ролите на братя, които се съревновават в голям турнир по смесени бойни изкуства. Във филма героите носят екипировка на UNDER ARMOUR, която подчертава тяхната спортна атлетичност и преданост към тренировките.

Друг филм, в който UNDER ARMOUR играе важна роля, е "The Destroyers: The World of Football" от 2015 година. Това е анимационен филм, в който се разказва историята на група забавни футболисти, които се борят срещу злодей, за да спасят света на футбола. UNDER ARMOUR беше избрана като официален доставчик на екипировката на героите, което допринесе за визуалната привлекателност и идентичност на персонажите.

№5 Най-големия пазар на бранда е в Сащ, но най-голямата сделка за отбора е в Обединеното кралство

UNDER ARMOUR (UA) е известна марка за спортни дрехи с голямо присъствие на световния пазар. Въпреки че Съединените щати са най-големият пазар за бранда, той също така има значителни сделки и популярност в Обединеното кралство.

Една от най-големите сделки на бранда в Обединеното кралство е свързана с футбола. През 2015 година, UNDER ARMOUR подписва многомилионен договор с английския футболен отбор Тотнъм Хотспър, което се явява и най-голямата сделка в историята на марката в Обединеното кралство. Това споразумение включва екипирането на отбора със спортни дрехи и обувки, като подчертава ангажимента на UNDER ARMOUR към развитието на футбола в Обединеното кралство и насърчаването на спортните стойности.

PrimeGear държи на качеството и точно затова ти предлага бранда.

Когато става въпрос за спорт, никой не иска да прави компромиси с качеството на своите дрехи и обувки. Ние от PrimeGear също, затова избираме да ти предложим UNDER ARMOUR. Спортните продукти на бранда се отличават с внимание към детайлите, висококачествени материали и технологии, които подобряват удобството и производителността на спортистите.

Брандът не спира да иновира и разработва продукти, отговарящи на нуждите на професионалните спортисти, но също така и на начинаещите. Независимо дали си професионален атлет, редовен фитнес ентусиаст или просто обичаш активния начин на живот, Under Armour ще ти предложи широка гама от спортни дрехи, обувки и аксесоари, които отговорят на твоите нужди и предпочитания. Когато носиш продукти UA, можеш да бъдеш сигурен, че си избрал висококачествена и функционална екипировка.