Като родители, винаги искаме най-доброто за децата си. Понякога обаче, е доста трудно да се ориентираме, особено в света на детските стоки. Ето защо, най-практичният съвет, който можем да ти дадем ние от PrimeGear, е да избереш това, което би избрал за себе си. Щом ти се чувстваш комфортно в маратонки от Under Armour и Asics, защо детето ти да не се възползва от същите предимства? И тъй като, ние не обичаме безполезни съвети, на сайта ни ще откриеш маркови спортни обувки за деца. Погрижили сме се да осигурим както ежедневни, така и специализирани модели за малките дами и господа (за бягане, за тенис, за волейбол). Позволи на детето си да се чувства комфортно, залагайки на доказаните спортни марки. И не, тук не става дума за “бранда”, а за нуждата от наистина качествени маратонки. Брандовете вече са доказали своите предимства, сега на “първа линия” е грижата за крачето на детето ти. 

Защо детските обувки трябва да са маркови?

Защото само обувки с доказано качество, могат да осигурят характеристиките, за които претендират. Знаеш ли, че детските спортни обувки Under Armour и Asics са произведени, съвместно с педиатри и ортопеди? Неслучайно, двата бранда са водещи на пазара за спортни стоки. Всяка част от маратонките за деца е съобразена със спецификите на детското краче. Различната възраст при децата, има огромно значение за степента на развитие и оформяне на стъпалото. Ето защо, определени модели детски маратонки не се произвеждат в най-малките номера, а други са подобрени, за да отговарят на нуждите им. Марковите спортни обувки за деца, ти гарантират високо качество и внимание, дори към най-дребния детайл. Довери се на Under Armour и Asics, и бъди спокоен, че си направил най-добрия избор за детето си.

На какво да обърнем внимание, когато избираме детски обувки

Наясно сме, че не можем да знаем всяка подробност за анатомията на детското стъпало. Не е и нужно, защото знаем на кого да се доверим. Все пак, има характеристики, на които да обърнем внимание, избирайки маратонки за детето си.

Качествени материали

От качеството на вложените материали в маратонките за деца, зависи не само издръжливостта и здравината им, но и предотвратяването на проблеми. Дишащите материи, осигуряват оптимална циркулация на въздуха така, че стъпалото да не се изпотява и плъзга в обувката. Използването на некачествени лепила или бои при производството на спортните обувки, може да предизвика алергични реакции, от страна на деликатната детска кожа. Затова е важно, детските маратонки да бъдат с доказан произход, гарантиращ високото качество на всяка част от тях.

Ергономична подметка

За да се чувства детето ти комфортно в маратонките си, и те да бъдат безопасни за крачето му, подметката трябва да бъде ергономична. Или по-просто казано, достатъчно твърда, за да защитава стъпалата му и достатъчно мека, за да се движи свободно. Прекалено твърдите подметки, създават дискомфорт при ходене, тъй като изискват по-голямо усилие при прехода пета-пръсти. Освен това, за неоформеното детско краче, неудобната и твърда подметка може да доведе до деформации в походката. Прекалено меките и тънки подметки, също не са препоръчителни, защото няма да защитават достатъчно добре стъпалата на детето. Марковите детски маратонки, осигуряват необходимото омекотяване и лекота на подметката. Възползвайте се от GEL технологията на Asics или Charged Cushioning междинна подметка на Under Armour, и подарете на детето си комфорта, който заслужава.

Достатъчно издръжливи

Като водещ онлайн магазин за спортно оборудване, и ние сме чували фразата “Добрите детски обувки се износват, а не умаляват”. Напълно съгласни сме. Не, не си противоречим. Щом детските обувки са се износили, преди да са станали малки, значи са достатъчно удобни на детето ти. Все пак, това е целта, която искаш да постигнеш. Нашата цел обаче, е малко по-различна, защото в нашия магазин ще откриеш маркови детски спортни обувки. Ако добрите детски обувки се износват, то марковите детски обувки не се боят от интензивно натоварване. Ето защо, ние ти предлагаме доказани с високото си качество, спортни марки детски обувки. Създадени, за да носят комфорт и удобство на детето ти, маратонките за деца Under Armour и Asics ще издържат достатъчно дълго, въпреки интензивното носене.

Подходящ размер за твоето дете

Този въпрос, понякога създава повече затруднения, дори от избора на модел. Често различните производители, използват собствена система за номерация на детските обувки. Така се оказва, че детето носи едновременно 27, 28 и 29-ти номер, в зависимост от вида на обувката и производителя. Залагайки на маркови детски маратонки, този проблем ще бъде решен. Доказаните брандове като Under Armour и Asics се придържат към универсални номерации, позволявайки на своите клиенти лесно да се ориентират за точния размер. На сайта на PrimeGear ще откриете таблица с размери, включваща и дължината на стелката в сантиметри.

Имайки предвид, активните движения на децата маратонките и спортните обувки, трябва да бъдат точният размер. Ако сте сигурни за номера, който носи детето, то тогава остава само да подберете модела. В случай, че имате колебания, препоръчваме да измерите дължината на стъпалото, за да не се окаже, че страхотния чифт нови маратонки е малък/голям. Най-лесно, това можете да направите с линийка, лист и молив. Нека детето стъпи на листа, отбележете докъде стигат върха на пръстите и петата в спокойно състояние, и след това измерете разстоянието с линийката. Вече имате дължината на стелката в сантиметри. Марковите детски маратонки отговарят точно на посочените върху тях размери, така че не е нужно да “добавяте” нищо от вас. Вземете оригинални детски маратонки за детето си, и му подарете пълна свобода на движенията.

Нужни ли са специални детски обувки за спорт?

Винаги сме твърдели, че качествената спортна екипировка е изключително важна. За активните и спортуващи деца, тя има още по-голямо значение. Интензивното натоварване по време на тренировките, трябва да бъде преди всичко безопасно за децата. Това е и причината Asics и Under Armour да предлагат едни от най-добрите си модели и във варианти за деца. Страхотните детски тенис маратонки на Asics, разполагат със същите забележителни характеристики, каквито притежават и тенис маратонките им за професионалисти. Вашето дете ще се чувства уверено, стабилно и комфортно на корта. Under Armour пък, предлагат всички “екстри” на маратонките си за бягане - ултра леки, ударопоглъщащи, комфортно персонализирано прилягане, защото резултатите на пистата не трябва да зависят от възрастта, а от мотивацията.

 

Ако все още се чудиш, защо децата трябва да носят маркови спортни обувки, ела на PrimeGear.bg и разгледай предложенията ни. Сигурни сме, че всички съмнения ще изчезнат. Подари на детето си качество и комфорт, и му позволи да бъде най-добрата версия на себе си.